Citat

Mona Sahlin: ”Jag tror det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.” (Ett tal inför Euroturk, mars 2002)

Mona Sahlin: ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet.” (Sahlin, då integrationsminister, Göteborgs-Posten, 22/10 2000)

Fredrik Reinfeldt: ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.” (Sagt i Ronna, Södertälje, DN, 15/11 2006)

Maud Olofsson: ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor utifrån.” (Ett tal på Trosa företagsdagar, 24/10 2007)

Jens Orback: ”Det är också ett försvar för dig och mig, att någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi dom andras rätt, ja då går vi lite tryggare.” (Sagt i SVT, 10/11 2004, efter mordet på islamkritikern Theo van Gogh, utfört av en ”kränkt” islamist.

Göran Persson: ”Rättvisa är att de som har barn på dagis gör en insats i samhället och betalar skatt. De som föredrar att vara hemma med sina barn har ett fritt val och bör inte subventioneras.” (30/1 2005)

Göran Persson: ”Hur kan du som köpt en villa för 6 miljoner veta hur vanligt folk har det?” (Sagt till dåvarande m-ledaren Bo Lundgren, 2002. Två år senare köper GP en gård för 12,5 miljoner. Citerat i Affärsvärlden nr 12 2006)

Gudrun Schyman: ”Min uppgift som feministisk politiker är att försöka ta död på myten om våra biologiska olikheter.” (30 januari 2005)

Ingela Thalén: ”Det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för.” (Aktuellt 9 januari 1990)
Karl-Axel Edin: ”Verkligheten ligger långt från SAP:s ursprungliga vision. När partiet bildades var parollen sänkt skatt för arbetarna. Då var skatten mindre än 10 procent. I dag administrerar och försvarar partiet ett system där låginkomsttagarna betalar nära 70 procent av lönen i skatt.” (Karl-Axel Edin, fil dr och foskare, Brännpunkt Svenska Dagbladet 16/3 ?)
Lars Ohly: ”Inskränkningar i demokratiska fri- och rättigheter kan användas i arbetarklassens intresse.” (Kommunistisk ungdoms tidning 1983. Återges hos SVT.)
Lennart Nilsson (s): ”Folk uppfattar vallöften som löften. Det är ett problem för oss.” (Sagt under svekdebatten efter 1988 års val.)
Wilhelm Moberg: ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och behålla den.” (Citat som brukar tillskrivas författaren Wilhelm Moberg och lär återfinnas i ”Det Gamla riket”.)
Norrköpingsossar: ”Under en längre tid har partiet tappat medlemmar. Om den utveckling vi sett under senare år håller i sig kommer den siste medlemmen att lämna socialdemokraterna i Östergötland under 2007.” (Från Norrköpings Socialdemokraters hemsida 2001.)
Per Albin Hansson: ”Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige!”
Winston Churchill: ”En del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull.”
Jonas Gardell: ”Passar det inte kan ni flytta!” (Sagt till svenskarna i kampanjen ”Ungdom mot rasism”)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: