Barn

Suverän ironi! Rädda oss från vårdnadsbidraget!Kära politiker i Bollnäs kommun! Tack för att ni – utom bakåtsträvarna i m och kd – vill rädda oss från vårdnadsbidraget! Det skulle ju annars, trots sin litenhet, kunna tänkas bli en frestelse för några av oss föräldrar. Särskilt kvinnor bör tänka på att det är en kvinnofälla att ta hand om barn, i varje fall om det är ens egna. Och särskilt tonårsmammor bör inse att man ska ha ett riktigt arbete innan man blir med barn. (Vi har ju förresten fri abort i det här landet).
Föräldraförsäkringen är också en kvinnofälla, eftersom det mest är kvinnor som utnyttjar den. Hur länge ska den få finnas kvar och fresta människor som inte vet sitt eget bästa? Som under flera år missar den fina vuxengemenskapen på jobbet för att i stället hållas med outvecklande småbarn?
Ja, det är verkligen tragiskt att pedagogiskt outbildade personer, till och med en del pappor, vill ta hand om sina egna barn så länge. Att de inte har förstått att vi numera har 16-årig grundskola (från 3 till 19 års ålder) och att det är lika förödande att missa förskolan som att missa gymnasiet. Alla andra går ju där. Kommer ni inte ihåg hur ledsna, ensamma och fantasilösa barnen var när de bara gick på lekis? Och hur sent de utvecklades?
Att kvinnor tar hand om sina egna barn är bedrövligt. Men att det mest är kvinnor som tar hand om andras barn är egentligen lika förfärligt. När man tänker efter är hela förskolan en enda kvinnofälla med underbetalade kvinnor som ibland lämnat bort sina egna barn för att kunna ta hand om andras.
Men visst, de får i alla fall lite bättre betalt på det sättet. Särskilt nu när vi i Bollnäs lyckats stoppa möjligheten att välja vårdnadsbidrag. För alla vet ju att om hemmaföräldrar får betalt för att äta med barnen, hänga vid lekparker och sånt, så drabbar det förskolepersonalen hårt. De tjänar då mindre på att de faktiskt jobbar, äter med barnen, hänger vid lekparker och sånt.
Dessutom är ju dagisplatser jättebilliga för samhället – de kostar väl bara nån tusenlapp i månaden har jag för mig – medan vårdnadsbidrag skulle ge föräldern hela 3 000 kronor per småbarn! Tre gånger så dyrt för kommunen alltså om jag har räknat rätt och inte tappat bort någon nolla eller så.
Nej, tack snälla politiker för att ni inte vill låta de oinformerade få chansen att välja vårdnadsbidrag. Det lär förresten vara så få som det är aktuellt för, och då behöver man ju inte bry sej om eventuella rättviseaspekter. (Ungefär som homoäktenskap, alltså).
Jag har bara en bön till sist: se för Guds skull till att inga kvinnor, särskilt inte invandrarkvinnor, får vara med rösta till riksdag och kommunfullmäktige. De vet ju ofta inte vad som är bäst för dem och deras barn och ännu mindre vad som är bäst för samhället. Risken är ju till exempel att en och annan röstar på kristdemokraterna.
Trebarnspappa
Bollnäs

%d bloggare gillar detta: