Polis

Förslag på ny polisutbildning – en kommande katastrof?

Skrivet av bloggaren ”Yrke: Polis”.

Ett utredningsförslag (SOU 2008:39) om en ny polisutbildnig har lämnats till justitieministern.

Det som får mig att höja rejält på ögonbrynen är att, de föreslagna kraven för att komma in på polisutbildningen, borgar för en katastrof.

– Du behöver inte vara svensk medborgare.

– Fysiska tester försvinner. (Löpning, simning, styrka samt smidighet)

– Krav på personliga egenskaper försvinner.

– Svenskprovet försvinner.

Nej, det är inget skämt.

Utredningen menar att man sedan skall få söka anställning hos en polismyndighet, där något högre krav ställs för en anställning än för att komma in på utbildningen. Med andra ord, så vill man utbilda folk till poliser – oavsett om de överhuvudtaget är lämpliga eller ej.

Det innebär således att man kan sakna medborgarskap, vara dålig på svenska, sakna adekvata personliga egenskaper, vara i dålig fysisk form samt inte vara simkunnig, men ändå anses vara någon som man vill lägga ned pengar på. Om vederbörande kommer att bli anställd som polis verkar inte vara intressant – huvudsaken är att man inte ”stänger” någon ute ifrån att kunna komma in på polishögskolan.

Detta är inget annat än ett huvudlöst och politiskt korrekt dravel som kommer att kosta skattebetalarna en oerhörd massa pengar.

Grattis Sverige – om ni saknar förtroende för polisen redan nu, så är det inget mot vad ni kommer att göra om 10 år när ni får skörda frukten av detta.

Det är Ni som kommer att drabbas av detta om denna utredning får gehör.

Känns det lockande?

Ett svar

 1. VARANNAN DAMERNAS OCH MUHAMMEDS

  Den nuvarande regeringen fullföljer den föregåendes intensiva satsningar på polisväsendet. Efter vad jag förstår, är det redan i alla avseenden det främsta i världen vad gäller andelen kvinnliga länspolismästare och övriga, högre, kvinnliga chefer, med eller utan formell polisutbildning. Vad kåren i övrigt anbelangar, ligger Sverige också på topp, inte minst vad gäller andelen utlänningar. Metro 2008-10-15:

  ”NU ÄR VARANNAN POLIS PÅ UTBILDNINGEN KVINNA
  JÄMNT. För första gången är hälften av de antagna eleverna till polisutbildningen kvinnor. De antagna med INVANDRARBAKGRUND har ökat till nästan VAR FEMTE ELEV, 19 procent.”

  Väsentliga hinder för polisväsendets effektivisering har undanröjts. ”Kvinnliga sökande till Polishögskolan får sämre resultat i psykologtest än män. Förklaringen kan vara att de sökande bedöms efter en manlig norm.” Så hette det tidigare. Detta har nu förbättrats, sedan normerna ändrats i rätt riktning.

  ”SLOPADE KRAV PÅ POLISUTBILDNINGEN
  En riktigt klarsynt och bra ledare kan läsas i Expressen idag. Den behandlar ämnet lägre krav på polisutbildningen för att få in fler kvinnor och invandrare. Eller lägre och lägre, inga alls för att vara exakt. Detta för att öka jämställdheten, för att få in fler kvinnor och invandrare i utbildningen. Detta är inget annat än ren och skär kvotering, för att kunna få in mindre kompetenta människor till förmån för absolut jämställdhet. Återigen ett skrämmande exempel på när siffrorna får ett egenvärde och måste uppnås till vilket pris som helst.” (Källa: Bloggen Antifeministiskt initiativ 2008-08-09.)

  Vad gäller rekryteringen till räddningstjänsten i allmänhet och till brandsoldater i synnerhet, är kompetenskraven ännu mer groteska. En jämn könsfördelning och likformig, etnisk spridning står naturligtvis högst på brandkårens önskelista. På sistone har dessutom funktionsnedsättning samt avvikande sexuell läggning tillkommit som särskilt meriterande.

  ”HOMOSEXUELLA BRANDMÄN SÖKES
  Aftonbladet 4 nov 2008 … Men som en merit räknas också ´goda kunskaper i och intresse av hbt-frågor.” (Google.)

  Mest meriterad av alla är redan, som sig bör, högste brandchefen i Stockholm, själv öppet homosexuell.

  ”Äntligen känner den homosexuella killen att brandmannayrket kanske kan vara något. Jan Wisén, brandchef i Stockholm.” (Kommunalarbetaren.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: