Klankultur

Invandrares klankultur förödande för svenska folket

Är våld mot svenskar en följd av invandrares klankultur?

Varför rånar vissa invandrargrabbar svenska ungdomar på deras busspengar, jackor, telefoner och mopeder? Varför våldtar de, ofta i grupp, svenska flickor? Hur kan en invandrarpappa göra tummen upp till sin son, som står inför rätta för våldtäkt? Hur kan tjugo invandrargrabbar sparka en ensam, försvarslös, svensk flicka? För oss är det en obegriplig feghet.

Före massinvandringen var vi förskonade från dessa vidrigheter, som idag är vardagsmat i invandrartäta områden.

Kan detta våld, som vi ser som den uslaste feghet, vara en del av deras traditionella klankultur? Något som ger dem högre status bland sina egna?

I ”Klan kontra civilisation”, i Berlingske Tidende, 3/5 2001, skriver Torben S Hansen, historiker och lektor vid Köpenhamns Universitet, om en klankultur, som är okänd för de flesta av oss svenskar. (Min källa är den utmärkta bloggen Snaphanen.)

På botten i Främre Orientens hackordning finns bönderna. Det blev uppenbart under Gulfkriget 1991, när Saddam Hussein lovade befrielse från värnplikt till de som ville producera livsmedel. Att bo på landet anses så förödmjukande att mängder av bönder varje år drar till storstädernas slumkvarter. Andra utvandrar till Danmark och Sverige, där myndigheterna betalar dem för att inte arbeta.

I Främre Orienten betraktas denna inaktivitet som en lyx för överklassen. Från vissa byar pågår en trafik, där nygifta skickas till försörjning i en nordisk förortskommun. Här gör pengarna från staten det lätt att leva arbetsfritt och att fostra barnen efter de egna normerna.

I kärnan av klankulturen verkar två arabiska identitets- och hedersbegrepp, sharaf och erz. Den första är den prestige som klanens män förvärvar och som kan ökas eller minskas. Den andra är kvinnans anseende, som är statiskt och bara kan förloras. Om så sker riskerar hon att bli mördad.

Den manliga äran kan förstärkas genom att förödmjuka och plundra främlingar. Våldtäkt på andra klaners kvinnor höjer prestigen för angriparen. Ynglingar från icke-integrerade invandrarfamiljer betraktar de nordiska folken som en mycket välbärgad, men räddhågad klan. De kan följa sina våldsamma impulser utan att riskera ögonblicklig fysisk bestraffning. De har fått inympat i sig att icke-muslimer är orena väsen, som hänger sig åt promiskuitet och drogmissbruk. De har inte uppfostras till att följa de normer som gäller i det omgivande samhället.

Är det rimligt att vi med våra skatter betalar för att politikerna vill ta emot immigranter som öppet förklarar att de inte vill integreras och vars traditioner säger att deras status höjs av att förödmjuka ickemuslimer?

Är det rimligt att ta in ännu fler arbetslösa invandrare och skapa flera ghetton och mer våld och otrygghet för svenska folket?

Måste vi inte först lösa de stora problem som massinvandringen redan gett oss?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: