wilders tal

(automatisk översättning)
14 december, 2008Tack så mycket.Det är ett privilegium för mig att vara här i denna vackra stad Jerusalem, Capitolium för den enda demokratin i hela Mellanöstern. När jag var tonåring Jag bodde några år här i staden och efter att jag besökte Israel fler gånger än jag kan räkna. Israel: det enda landet i regionen med en fungerande parlament, en rättsstat och fria val. Det enda landet i regionen som delar de värderingar våra västerländska samhällen, i själva verket är en av grundvalarna för vår judisk-kristna identitet.Vi är här för att uttrycka vår oro över den växande Islamization i väst. Vi gör detta i denna stad, staden David. Den stad som, tillsammans med Rom och Aten, symboliserar våra forntida arv.

Kanske några av er får nytt till Jerusalem, och ändå, Jerusalem är inte nytt för någon av er. Vi alla bär Jerusalem i vårt blod, i våra gener. Vi alla lever och andas Jerusalem. Vi talar Jerusalem, vi drömmer Jerusalem. Bara för att de värden för antika Israel har blivit värden i väst. Vi är alla Israel, och Israel är i oss alla.

Denna stad är huvudstad i en demokrati hotas. Israel är under belägring, som den judiska församlingen i delstaten Israel är under belägring i över hundra år nu. Israel med all sin glans och prakt är unik, och dess historia saknar motstycke. Men Israels säkerhet situation är inte unik, och varken är dess fiende.

Samuel Huntington skriver det så träffande: ”Islam har blodiga gränser”. Israel ligger just på att gränsen. Detta lilla land ligger på fel linje av jihad, precis som Kashmir, Kosovo, Filippinerna, södra Thailand, Darfur i Sudan, Libanon, och Aceh i Indonesien. Israel är helt enkelt i vägen för den islamiska förväg. Precis som West-Berlin var under det kalla kriget.

– – – – – – – – —

Israel är helt enkelt att ta emot de slag som är avsedda för oss alla. Om det inte skulle vara någon Israel, islamiska imperialismen skulle ha hittat andra ställen att släppa sin energi och sin längtan efter erövringen. Därför kriget mot Israel är inte ett krig mot Israel. Det är ett krig mot väst. Det är jihad. Tack vare israeliska föräldrar som ser sina barn gå av för att gå med i armén och ligga vaken på natten, föräldrar i Europa och Amerika kan sova bra och har trevliga drömmar, omedvetna om de faror som hotade.

För närvarande den fronten för jihad går inte bara genom gatorna i Tel Aviv och Haifa, men genom gatorna i London, Madrid och Amsterdam också. Jihad är vår gemensamma fiende, och vi bättre start Facing Jihad innan det är för sent.

Därför, om vi uttrycka vår oro över Islamization i väst, vi måste göra det här, där våra civilisationens gränser mot islam. Om jihadister brand Qassams i civila hem i Sderot och Ashkelon, och där en läkare som Aryeh Eldad är kännetecknande för vår civilisationen genom att behandla terrorister på samma sätt som han behandlar den israeliska offer. Jag hyllar professor Eldad för hans arbete för mänskligheten, och för hans patriotism. Och jag tackar honom för att hysa denna konferens i denna stora stad. Aryeh Jag är stolt över att vara din vän.

Jag kommer att säga några saker om Islamization i Europa och min film fitna. Jag kommer att använda några exempel från Nederländerna, eftersom de är vägledande för situationen på kontinenten.

Den massinvandring till Nederländerna fortsätter i full fart. För närvarande är ett svindlande antal nya invandrare anländer varje år, många av dem muslimer, ofta outbildade, om inte analfabeter. Att tillsammans med dem de lokala seder i berg och öknar av bakåt islamiska länder. Tusentals och åter tusentals muslimer anländer i Nederländerna varje år, medan redan en miljon muslimer lever i vårt lilla land.

Det finns många problem som rör detta massiv: invandrare är alltför representerade i sociala förmåner och brottsstatistik och de totala kostnaderna är svindlande. De finansiella kostnaderna för massinvandringen i Nederländerna överstiger 100 miljarder euro.

Men vad vi har att frukta mest är den smygande Islamization, den smyg jihad. Eftersom alla muslimska grannländer, alla islamiska butik, varje moské, alla islamiska skolor, burqa, varje slöja betraktas av många muslimer som byggstenar på vägen mot ett större mål, mot dominans.

Detta är i själva verket kärnan i problemet. Inte brottslighet, inte ens den ekonomiska bördan. Det största problemet är den demografiska utvecklingen och hur det påverkar vårt samhälle i stort. Invandring från muslimska länder och befolkningsutvecklingen kommer att leda till Eurabia att modiga Bat Ye’or är varning om. Det kommer att bli verklighet om vi inte agerar nu.

Ett och ett halvt decennium sedan, en då okänd svensk politiker används följande slogan i sin politiska kampanj: ”Det är ekonomin, dumbom.” Från och med nu mottot för mitt parti kommer att vara: ”Det är demografi, Dumbo” .

Mer än fyrtio år sedan en brittisk politiker gav ett berömt tal. Han uppgav att titta in i framtiden, han såg ”floder av blod” som ett resultat av okontrollerad inströmning av invandrare. Enoch Powell tal var utgångspunkten för en debatt om massinvandring i Europa. Som vanligt, vänsterpressen etablering märkt honom en extremistisk och hans karriär gick ner. Men det brittiska folket älskade honom, och stöds Powell. Londons hamnarbetare tog honom till sina hjärtan, som marscherar med tusentals till stöd för Mr Powell.

Om man ser tillbaka, jag delar Enoch Powell: s alarmerande åsikter om massinvandring, men ”floder av blod” är inte något som jag ser hända. Vi kommer inte att lida inbördeskrig. Vår politiska elit försöker få oss att tro att inflödet av muslimska invandrare liknar de vågor av invandring som ägde rum århundraden sedan. Eller de säger att ”kristendomen utvecklats i riktning mot moderniteten, och därför islam kommer att göra samma sak”.

Hur ska vi förbli en demokrati om en stor del av den växande muslimska befolkningen är positiv till att införa sharia? Hur är Amsterdam för att förbli bög Capitol i Europa om homofile regelbundet misshandlades av icke västerländska invandrare, ofta muslimer? Hur är det judiska samhällen i Europa kan överleva med en ökande förekomst av en ideologi som är så uppenbart antisemitiska? Hur ska vi kunna förbli ett centrum för kulturell och vetenskaplig kompetens om islam motsätter konst, och akademiska prospektering? Hur ska vi kunna förbli ett öppet och tolerant samhälle om vi står inför en del av det muslimska samfundet att gynna själv segregation och visar ingen vilja till assimilering? Hur kan vi se framtiden an med tillförsikt, när en stor del av befolkningen vänder sig till en sjunde århundradet öknen för svar?

Dessa är de frågor den multiculturalists inte vill svara.

I stället för att leda vår politiska elit lurat oss genom att använda våra egna principer mot oss. Jag ger dig fem exempel.

Första. Vår tolerans används som ett argument för att få fler islam, att locka fler muslimer, och ett sätt att tala om för oss att vi inte bör kritisera sina islamiska kulturen, om du gör det du är märkta intoleranta och rasistiska.

Andra. Demokrati. En växande muslimska väljarna är för svårt för politikerna att stå emot, så de ge efter för sina krav och krav på att vinna sina röster. Innan länge sharia kommer att införas, rättsligt och demokratiskt, med hjälp av majoritetsbeslut. Den tidigare holländska justitieministern sa en gång att sharia skulle kunna vara en del av den nederländska lagstiftningen om en två tredjedels majoritet av befolkningen skulle vara för det.

Tredje. Vår religionsfrihet utnyttjas av en ideologi som inte har några planer som helst att spela med våra regler, men kräver samma rättigheter som våra traditionella religioner har haft i århundraden;

Fjärde. Vår välfärdsstat som en gång var avundsjuka i världen, nu fungerar som en magnet för många icke-västliga invandrare, drömmer om en BEKVÄM liv i rika Europa.

Femtedel. Vårt öppna gränser kom att symbolisera vår öppnare attityd, ett exempel på våra kosmopolitiska gästfrihet. Men nu har vi förlorat kontrollen över våra gränser och vi kan inte ens hålla reda på vem som reser in i våra länder, än mindre förhindra dem från att komma in.

Vår västerländska principer är ihåliga om de inte åtföljs av en önskan att bevara vår kultur och vår kulturhistoria, bygger på att veta vilka vi är och vart vi kommer ifrån. Vi är inte från Saudi-Arabien. Vi är inte från Iran. Vi kommer från Rom, Aten och Jerusalem. Det gör våra civilisationens särskilda, och absolut värt att bevara.

Trots allt detta, den politiska eliten är fortfarande TOKIGT kär i deras hobbyprojekt, det mångkulturella samhället, som de kallar det romantiskt. Uppenbarligen har de inte bor i bostadsområden som vänder islamiska. De kommer att säga ”de är trevliga människor. Jag ser inte problemet? ”Den muslimska invandrare krav ljud rimligen till dem, som:” Låt oss få en extra stor moské ”.

Det är mycket svårt att vara optimistisk med tanke på den växande Islamization i Europa. Tidvattnet vänder oss emot. Vi förlorar på varje framsida. När det gäller demografi, islam är igång på allvar. Den styrande eliten är även stolt över den muslimska invandringen. Efter allt detta sätt kan de visa alla att de inte är rasister. Den akademiska världen, konst, medier, fackföreningar, kyrkor, näringslivet, hela politiska etablissemanget har alla konverteras till den suicidala teorier om mångkulturalism och kulturell relativism.

Kulturell relativism är den största sjukdomen dagens moderna Europa lider av. Inte alla kulturer är lika. Vår västerländska kultur är bättre än den islamiska kulturen. I enlighet med modiga Dr Wafa Sultan: ”Det är en konflikt mellan civilisationen och underutveckling, mellan civiliserade och det primitiva, mellan barbari och rationalitet”. Faktiskt också här i Israel du inte utkämpar ett regionalt krig, det inte handlar om något område det handlar om ideologi. Den islamiska ideologin inte söka samarbete eller assimilering utan syftar till underkastelse och dominans över icke-muslimer. Det finns ingen moderat islam, det kommer aldrig att bli en moderat islam. Det skulle ha människor som säger sig vara muslim, men det finns ingen moderat islam.

Vänsterorienterade journalister och vänstergrupper politiker skyndade sig att märka någon kritisk till Islamization en ”högerextremist”. Hela anläggningen har tagit ställning med islam. Vänsteraktivister, liberaler och kristdemokrater är nu förslavade till islam. De är Dhimmi’s. Lenin en gång märkt okunniga människor som ovetande understödda sin sak ”nyttiga idioter”. Tja, Västbanken är nu full av dessa ”nyttiga idioter”, och de är även stolt över det.

Nu några ord om min film fitna.

Jag kände att jag hade den moraliska plikt att utbilda folk om islam och Islamization i Europa. Skyldigheten att göra klart för alla att koranen står i centrum för vad vissa kallar terrorism, men är i själva verket jihad. Jag ville visa att problemen med islam är kärnan i islam, och inte tillhör dess utkanter.

Jag har varnat för farorna med koranen och islam i ett stort antal intervjuer, debattartiklar, tal och naturligtvis parlamentariska debatter, men bilder ofta säger mer än ord. Det var därför jag gjorde fitna.

Fitna är en dokumentär som visar vad som görs i namn av islam. Utan att släppa ut alla muslimer i samma kategori, jag tror att jag har lyckats visa att Koranen inte är några dammiga gamla boken, men att det fortfarande används i dag som en inspirationskälla för, och rättfärdigande av hat, våld och terrorism i hela värld.

För några veckor sedan världen än en gång har sett vad islam är kapabel till. I Mumbai, jihadister separerade muslimer från icke-muslimer, enligt ett vittne i en belgisk tidning. De icke-muslimer, den Kaffirs, hade skjutits. Terroristerna också gick rakt mot den lilla judiska centrum i Mumbai, där de enligt rapporter som lämnats till en indisk nyheter webbplats, de fruktansvärt torteras judiska folket innan brutalt mörda dem.

De flesta av media i väst håller fast vid att namnge de skyldiga som är medlemmar i ”separatistiska rörelser”. När de gör detta saknas det viktigaste och är orättvist att ignorera den islamiska typen av terrorattacker. När allt kommer omkring, om det är en konflikt om gränser, varför är de döda judar i Mumbai? Varför, i en stad i tiotals miljoner, hitta jihadister den kortaste vägen till den enda rabbin i stan – för att döda honom och hans fru? Varför är Israels fiender alltid ropade ”Allah hacka-Akbar” och ”döda judarna” om allt de vill ha fredlig samexistens och ömsesidig förståelse? Kanske, jag är bara gissa, är det för att de har en ideologi som talar om för dem att döda judar, döda otrogna, och att främja islam tills det är världsdominans. Islam, efter alla delar upp världen i en Dar-al-Harb, och Dar-al-Islam. Islam är en totalitär ideologi full av hat, våld och underkastelse.

Från den dag planen för min kortfilm offentliggjordes den orsakade stor uppståndelse, i Nederländerna, i Europa och över hela världen. Första fanns det ett politiskt tumult, med regeringens ledare över hela kontinenten i ren panik. De nederländska utrikesminister uppmanade mig att överge min film projektet. Justitieministern meddelat att efterhand straffrättsligt förfarande kan inledas om filmen visades. Den nederländska regeringen undersökt möjligheten att ha fitna förbjudna i förväg. Den nederländska grenen av den muslimska organisationen Hizb ut-Tahrir förklarat att Nederländerna berodde på att en attack. Internationellt fanns det en rad incidenter. Talibanerna hotade att organisera ytterligare angrepp mot holländska trupper i Afghanistan och en webbplats kopplad till al-Qaida offentliggjort meddelande om att jag borde bli dödad, medan Grand Mufti i Syrien att jag skulle vara ansvarig för all blodsutgjutelse efter genomgången av de film.

I Afghanistan och Pakistan den nederländska flaggan brändes vid flera tillfällen. Dockor föreställande mig var brände också. Den indonesiska Talmannen meddelade att jag aldrig kommer att släppas in i Indonesien igen, samtidigt som FN: s generalsekreterare och Europeiska unionen gjort uttalanden i samma fega ven som de av den nederländska regeringen. Jag skulle kunna fortsätta och fortsätta. Det var en skandal, en sell out. Det var förräderi att vår västerländska principer, det var förräderi att yttrandefriheten, det var förräderi till frihet själv. Min egen regering var inte försvara mig, men blev min värsta fiende i processen.

På grund av fitna staten Jordanien för närvarande processförfarande mot mig. Jordanien vill åtala mig för hädelse, nedsättande islam och förtalat profeten Muhammad, kränkningar av den jordanska strafflagen, även om de påstådda kränkningarna inte ens förekomma i Jordanien. Som ni alla vet, Jordanien är ett icke-demokratiskt land, utan en oberoende eller opartisk rättsväsendet och utan ett starkt utvecklat civilt samhälle. Enligt en färsk undersökning från Human Rights Watch, tortyr är en rutin och utbrett fenomen i Jordanien.

Jordanien: s försök att åtala mig är ett intrång på suveränitet mitt land, Nederländerna. Det är en kränkning av yttrandefriheten. Jordanien: s försök är i själva verket en fientlig handling mot friheten själv.

Om Jordanien lyckas åtala en demokratiskt vald ledamot i en västra parlamentet, vilken typ av prejudikat kommer att ställa? Men inte om mig. Principen är inte Geert Wilders. Om man ser på pressen och resten av den politiska eliten i Nederländerna, ingen brydde sig. Ingen gived ett fan. Detta var det värsta. En nondemocratic land som Jordanien kan inte använda de internationella eller nationella rättsliga systemet för att tysta någon. Om detta börjar, om vi tillåter detta, kan vi bli av med alla parlament, och vi bör lägga ner alla tidningar, och vi borde hålla käften och alla ber till Mecka fem gånger om dagen.

Men det finns visst hopp. Till exempel finns det ett visst hopp i mitten klassens arbetstagare. Under den tomma karskhet av eliten, medelklassen arbetstagare, den genomsnittliga Joe, börjar inse att det är något fruktansvärt fel med islam. I Nederländerna, sextio procent av befolkningen anser att massinvandringen till vara det värsta misstaget sedan andra världskriget. Och ett lika sextio procent ser islam som de största hoten mot vår nationella identitet. Men det liberala partiet är det enda politiska partiet i det nederländska parlamentet som delar deras uppfattning.

Och det finns hopp om att de politiska partierna kritiskt om Islamization i väst går allt snabbare över hela Europa, blir starkare. Och vi kommer att arbeta tillsammans med gemensamma lagstiftningen, med gemensamma initiativ, kanske rentav med en gemensam grupp i Europaparlamentet som försvarare av Västbanken, försvarare av vår kultur, försvarare av vår identitet, som försvarar vår frihet.

Vi behöver ett nytt sätt att tänka, ett nytt paradigm, att försvara våra friheter. Bara upprepa vår hängivenhet till tolerans och demokrati är inte tillräckligt bra, som vi står inför Jihad. Vi behöver en ny uppsättning mål och idéer. Vi behöver nya ledare. Och vi måste komma ihåg var vi kommer ifrån. Vi alla kommer från Jerusalem.

Låt mig avsluta. Kärnan i mitt korta tal i dag är att Europa är i färd med att Islamization, och att vi måste bekämpa den. För om vi inte kämpa mot islamisering kommer vi att förlora allt, vår kulturella identitet, vår demokrati, vår rättssäkerhet, våra rättigheter, vår frihet. Vi har en skyldighet att försvara de idéer som i Rom, Aten och Jerusalem. Den antika arvet från våra förfäder är under attack och vi måste stå upp och försvara den.

Ett och ett halvt århundrade sedan, på den andra sidan av världen, en ung ordförande sade exakt vad jag menar. Detta är vad Abraham Lincoln sade i 1862, och jag lämnar er med att:

De dogmer av den tysta tidigare är otillräckliga för att de stormiga närvarande. I samband är staplade hög med svårigheter, och vi måste öka – med tillfälle. Som vårt fall är nya, så vi måste tänka nytt och agera på nytt. Vi måste disenthrall oss, och vi skall rädda vårt land.

(Abraham Lincoln, årliga Meddelande till kongressen, den 1 december 1862)

Det är fem minuter i tolv. Frihet måste vinna, vi måste vinna och vi kommer att vinna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: