falsk blogg 10

liberia

Idag fick jag e-post från min väninna Inga-lill som är på missionsarbete i Liberia. Hon berättar att barnbibeln är mycket omtyckt och att 100% av byborna har tagit till sig evangeliet om Jesus Kristus. Detta har lett till att byborna numera kan äta sig mätta och att barnen kan få hjälp med sin utbildning.

Visste ni att det idag finns 2,5 miljarder “människor” som aldrig har hört talas om Jesus Kristus!? Om man tänker efter så är det inte speciellt konstigt att den Afrikanska kontinenten ser ut som den gör: hunger, svält, matnöd, AIDS, analfabetism och lässvårigheter.

Inga-lill låter hälsa att vi här hemma skall ha med henne i våra böner.

forelasningen

Mina tisdagar består oftast av det vi i församlingen kallar för Upplysningstisdag. Idag hade vi besök av Lennart Svensson som berättade lite om vad Sverigedemokraterna står för under parollen “Svensk, kristen och demokrat”. Som vanligt så är det alltid bäst att få information från hästens mun och inte från sensationslystna rubriker i kvällstidningarna.

Precis som Göran Hägglund tidigare förmedlat så har vi antagligen ett starkt stöd att vänta från detta parti om det får en vågmästarroll. Detta vore enligt mig en injektion för den politiskt korrekta partipolitik som under de senaste femtio åren färgat Sverige.

En spännande detalj i Lennarts föreläsning var att han berättade om att han idag finns representerad på det nya Twitter som Dagen skrev om idag. Där följs Lennart av över 40 personer som direkt kan se hans publiceringar.

Glädjande nog så verkar vissa delar av intranet att ta moralisk ställning i viktiga samhällsfrågor. Aftonbladet och Sydsvenskan rapporterar att den amerikanska bokhandeln Amazon censurerar moraliskt tveksamma skrifter.

En tråkig reflektion är att Sverige ligger långt efter i denna upprensning trots att vi själva ser oss som ett föredömme i många frågor. Som exempel så har de svenska biblioteken många tveksamma titlar i sina hyllor trots att barn och ungdomar utgör en stor del av låntagarna. Detta har jag många gånger tagit upp i Riksförbundet Hem och skola utan större framgång. Många föräldrar vet inte att våra barn och ungdomar dagligdags utsätts för påverkan avseende homosexualitetspropaganda i bokform på bibliotek som ligger i anslutning till låg- och mellanstadieskolor.

Uppenbarligen så vill Maria Wetterstrand försöka få sina partivänner att framstå som hippa och ungdomliga när hon i sin blogg idag fastslår att hennes parti vill att all världens mjukvara skall vara fri för alla att ladda ned. Ett något ogenomtänkt uttalande i dessa tider när Sverige med Kristdemokraternas hjälp äntligen har fått stopp på all den olagliga nedladdningen.

Någon borde berätta för Maria att politik handlar om att fatta svåra och genomtänkta beslut som gagnar samhället och den allmänna känslan för vad som är rätt och fel. Detta är ett tydligt exempel på hur populistiska politiker försvårar arbetet för oss andra.

Anledningen till att jag har valt att kliva in i den så kallade bloggosfären här på intranet handlar just om det som DN, SvD och Expressen rapporterar om: att intresset för politikernas bloggar är minimalt och att vanligt folk inte bryr sig om hur framtiden ser ut.

Varför är det så undrar ni nog nu. Jo, det finns två anledningar.

1. De flesta politiker inte har mod att berätta vad som egentligen pågår i samhället, varför det har blivit som det har blivit och vad som bör göras för att få ordning på världen. Detta vill jag ändra på.

2. Intranet mest består av dynga. Dynga som avleder folks uppmärksamhet från vad som är viktigt för att skapa ett bra samhälle. Detta vill jag ändra på.

För över tvåtusen år sedan så dog Jesus för vår skull. Han dog under ohyggliga plågor för vår skull. Detta är något att vara tacksam över.

Den dagen, för över tvåtusen år sedan, var också en skammens dag. Det var dagen då de icketroende tog livet av vår frälsare. Alla hedningar borde denna dag skämmas över hur deras livsstil faktiskt tog livet av Jesus.

Men vilka av dagens icketroende har väl tid att begrunda detta!? De har fullt upp med att bli matade av skräp. Just i denna stund ser jag att TV sänder Gräshoppans gåta, How I met your mother, Keno, Wipeout, Cops och Rock of love. De borde skämmas.

Vet ni vad vi firar på skärtorsdagen? Nej, jag trodde väl det. Jo, det var på skärtorsdagens natt som Jesus, under den judiska påskmåltiden berättade för sina lärljungar om nattvarden.

Tyvärr så har ateisterna lyckats med införandet av häxhyllningar så till den milda grad att många nu tror att skärtorsdagen har med häxor och snask att göra. Tänk att samhället har depraverat så mycket att föräldrar klär ut sina barn till häxor och skickar ut dem på tiggarrunda. Ulf Ekman klargör detta tydligt.

Så, nu skall även Inger Johansson in i bloggarnas förlovade land. Min tanke var att lagom till påskhelgen få lite extra tid att lära mig nutidens “viktigaste” informationskanal.

Så, jag hoppas att ni som av någon anledning har vandrat denna väg har överseende med en nybörjare som jag.

« Senare inlägg

<!–
var gaJsHost = ((”https:” == document.location.protocol) ? ”https://ssl.&#8221; : ”http://www.&#8221;);
document.write(unescape(”%3Cscript src='” + gaJsHost + ”google-analytics.com/ga.js’ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –> <!–
var wpcomPageTracker = _gat._getTracker(”UA-52447-2”);
wpcomPageTracker._setDomainName(”wordpress.com”);
wpcomPageTracker._initData();
wpcomPageTracker._trackPageview();
// –> <!–
_qoptions = { labels:”adt.0,language.sv” };_qacct=”p-18-mFEk4J448M”;quantserve();
// –>

&lt;p&gt;&lt;img src=”http://pixel.quantserve.com/pixel/p-18-mFEk4J448M.gif?labels=adt.0%2Clanguage.sv&#8221; style=”display: none” height=”1″ width=”1″ alt=”” /&gt;&lt;/p&gt; <!–
st_go({‘blog’:’7309557′,’v’:’wpcom’,’user_id’:’4602923′,’post’:’0′,’subd’:’sanningenmastefram’});
ex_go({‘crypt’:’RDZ8LFkxbXF0aVJhPVYmfFFiVHRaT3c1VX5+ODZDbGE9YlRKTVE9Li9Mb2h8TnhuM0Z5VVRKU3RDaD9ibk9HelJxMkMtbWN6TkpzPVhIM0tvbkF1YyZ4bTNGa2VDa2RtMUlGL3wrMiw9TWg4VWZ0UVdbYT1yW29UWjRWaDg4YW1xRUE/V2dnT1FSZ1I3SS53Zi95dVV3U3BONVVpZkVCZmRVZERKdEp3aW9XU1RBd3ZYYkVfdFhRcVtdWVRyMA==’});
addLoadEvent(function(){linktracker_init(‘7309557’,0);});
// –> <!–
/* <! [CDATA[ */
function adminbar_video_update(timeout, func) {
jah(‘/wp-content/plugins/video/video-ajax.php?v=’+Math.random(), ‘admin-bar-videos’);
if (timeout) {setTimeout(func+'(‘+Math.floor(timeout*1.5)+’, ”‘+func+'”)’, timeout);}
}
adminbar=adminbar.replace(/%%BLOGHOST%%/g, ‘sanningenmastefram.wordpress.com’);
adminbar=adminbar.replace(/%%BLOGHOME%%/g, ‘http://sanningenmastefram.wordpress.com&#8217;);
adminbar=adminbar.replace(/%%BLOGTITLE%%/g, ‘Ingers blogg’);
adminbar=adminbar.replace(/%%EDITLINK%%/, ”);
adminbar=adminbar.replace(/%%URL%%/, ‘sanningenmastefram.wordpress.com/page/10/’, ‘mg’);
document.write(adminbar);
if ( document.createElement ) {
var q = document.getElementById(‘wpcombar’);
var r = document.createElement(‘div’);
r.innerHTML = q.innerHTML;
q.parentNode.removeChild(q);
r.setAttribute(‘id’, ‘wpcombar’);
r.style.zIndex = ‘1001’;
document.body.insertBefore(r, document.body.childNodes[0]);
}
/* ]]–> */

// –&gt;

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: