Anarko Invandringskritik på svenska

Det här är Googles cachelagrade version av http://anarko.wordpress.com/2008/12/24/att-sla-in-en-kil-i-den-politiska-korrektheten/. Det här är en ögonblicksbild av hur sidan såg ut den 15 jul 2009 02:01:05 GMT. Den aktuella sidan kan ha ändrats sedan dess. Läs mer

De här sökorden är markerade: anarko invandringskritik svenska
// <![CDATA[//

Invandringskritik svenska / Människors lika värde, rasism och främlingsfientlighet

december 24, 2008 av anarko

Om vi sammanfattar min position vad gäller invandring, rasism och främlingsfientlighet hävdar jag följande:

1.) Att vilja försvara den svenska/ europeiska kulturen och identiteten är inte rasism.

2.) Att betvivla fördelarna med det mångetniska samhället är inte främlingsfientlighet.

3.) Att vara skeptisk till massinvandring utifrån tvivel om det mångetniska samhället är inte att ifrågasätta alla människors lika värde.

Dessa tre punkter är logiska om vi utgår från vad de flesta människor anser vara rasism och främlingsfientlighet.

Rasism brukar uppfattas som missaktning av människor p.g.a. deras ras, hudfärg eller kultur. Ingen av punkterna 1-3 uttrycker en sådan missaktning. Tvärtom ser jag mångfalden som något positivt och värdefullt att bevara.

Främlingsfientlighet brukar uppfattas som att man känner ovilja att ta emot andra folkgrupper i sitt eget land och där denna ovilja bottnar i att de just är främlingar. Ingen av punkterna 1-3uttrycker ovilja för främlingar som just främlingar, utan vill istället undvika etniska konflikter som uppstår som konsekvens av att vi tagit in för många främlingar för kort tid. Jag har t.ex. ingenting emot adoptioner från främmande länder, den arbetskraftsinvandring som förekom under 60- och 70-talet eller vill köra ut de människor som har assimilerat sig till den svenska kulturen, arbetar och inte begår några brott. Jag är däremot för utvisning av de invandrare som begått eller begår grova brott, samt vill förebygga mot dessa brott genom att hålla flyktingmottagningen och invandringen en rimligare nivå än idag. Detta gäller framförallt anhöriginvandringen. Därutöver vill jag repatriera dem som inte lyckas assimilera sig till den svenska kulturen och vid upprepade tillfällen visat att de inte vill göra rätt för sig i arbetslivet. I andra europeiska länder har stora grupper ur tredje och fjärde generationens muslimer gått över till den radikala wahabitiska form av islamism som ser den västerländska kulturen som en sjukdom. Detta är ett argument mot att vi har för många muslimer i Sverige och Europa. De upplopp och kravaller som till merparten har initierats av muslimska ungdomar i Frankrike, Storbritannien, Danmark och Sverige visar även detta. Att vilja bevara sin egen kultur och identitet, samt vilja undvika etniska konflikter och upplopp är således inte samma sak som att missakta främlingar. Jag känner t.ex. stor respekt för mycket av muslimsk kultur och konst i länder som Irak, Saudiarabien och Iran. Ja, i vissa avseenden finner jag även att många utomeuropeiska kulturer är bättre än vår egen senmoderna kultur, men vill istället förbättra den svenska och europeiska kulturen utifrån dess egna traditioner och förutsättningar – dels för att den är värdefull i sig, dels för den globala mångfaldens skull.

Jag menar dessutom att alla människor har ett lika värde. Men detta lika värde betyder inte att alla människor har lika rätt att bli medborgare i vilka länder de vill. Det betyder inte heller att Kina har rätt att byta ut tibetanerna mot etniska kineser som de gör idag, eller att européerna hade rätt att förstöra för urinvånarna i Amerika, Australien och Nya Zeeland. Frågan om invandring och flyktingmottagning borde framförallt avgöras lokal nivå (och inte statlig) av de människor som själva bor dessa platser, eftersom det är dessa människor som direkt berörs av besluten. Det är idag lätt att vara för massinvandring om man själv inte bor i de områden som får ta konsekvenserna av ett växande utanförskap. De svenskar som däremot har sett sina egna lokalsamhällen förvandlas till mångetniska områden och själva fått erfara hur deras barn trakasserats i skolor och allmänna platser, har även varit dem som haft minst makt i politiken och fått minst utrymme i media. Och om man undantagsvis har diskuterat invandrings- och integrationspolitiken med någon av dessa svenskar, har man under lång tid riktat allmänhetens uppmärksamhet personer med rasistiska attityder, vilket i praktiken varit samma sak som att lägga locket en öppen och sansad debatt. Det är som om media och politiker har varit rädda för en demokratisk och öppen diskussion och istället intagit ett översittarperspektiv. Anledningen till detta har kanske varit att man velat stänga ute rasistiska och främlingsfientliga element från debatten, men i denna strävan har man även tystat ner sunda och sansade kritiska röster till massinvandringen. Röster som varken uttryckt rasistiska eller främlingsfientliga attityder.

detta enkla sätt hoppas jag att man kan se skillnaden mellan rasism, främlingsfientlighet och viljan att bevara sin egen kulturella identitet. Jag hoppas även ha kunnat visa ett kulturkonservativt alternativ till mångkulturalismen och att man kan vara skeptisk till den mångkulturella ideologin (för det är en ideologi) utan att samtidigt vara rasist och främlingsfientlig.

Om mångetniska samhällen och sociala konflikter mellan etniciteter kan ni läsa här: Etniska konflikter och mångetniska samhällen.

Om invandringsdebattens enfald kan ni läsa här: Enfald och verklighet.

Om islam i Europa kan ni läsa här: Islam, demokratin och det kommande dhimminatet.

Postat i Anarkos position, Massinvandring och mångkulturell ideologi | No Comments Yet

Skriv ett svar

Namn (måste anges)

E-post (publiceras inte) (måste anges)

Webbplats

<!–XHTML: You can use these tags: <a href=”” title=””> <abbr title=””> <acronym title=””> <b> <blockquote cite=””> <cite> <code> <pre> <del datetime=””> <em> <i> <q cite=””> <strike> <strong>

–>

Uppmärksamma mig vidare kommentarer via e-post

// <![CDATA[// &lt;p&gt;&lt;img src=”http://pixel.quantserve.com/pixel/p-18-mFEk4J448M.gif?labels=adt.0%2Clanguage.sv&#8221; style=”display: none” height=”1″ width=”1″ alt=”” /&gt;&lt;/p&gt; // <![CDATA[//

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: