Vi vill vara föräldrar 24 timmar dygnet

Sveriges föräldrar behöver en ny familjepolitik.
Vi vill kunna vara föräldrar 24 timmar om dygnet, skriver Mimmi Griffin. Och vi vill kunna utveckla den relation, som gör våra barn viktigare för oss, och som gör oss viktigare för våra barn än andra vuxna. Andra, som bara finns där mellan 8 och 5 och ständigt byts ut. Sluta med politisk styrning och diskriminering!  Det är enkelt. Fördela subventionerna lika och återinför skatt med hänsyn till försörjningsbördan!
Mimmi Griffin skriver:
Vi är föräldrar, en betydande del av vårt folk, myndiga och ansvarstagande medborgare, som kräver respekt för åsikten att annan barnavård än den offentliga kan vara bättre för oss, våra barn och för hela samhället.
Vi gör det med stöd i de mänskliga rättigheterna och i SOU79:89- Statens Offentlig Utredning med titeln Kvinnors arbete – som visat, att vård av 2-3 egna barn är ett heltidsarbete.
Vi accepterar inte politisk styrning genom hög skatt och ensidiga subventioner. Vi vill också ha vår del av subventionerna till barnomsorg, som vi själva betalar till med höga skatter. Vi accepterar inte att för vår åsikts skull ställas utanför samhällets trygghetssystem.
Vi anser, att familjepolitiken är i konflikt med de mänskliga rättigheterna med sitt skydd för familjen och dess funktioner, skyddet för föräldrars rätt att fostra sina barn enligt egen åsikt och förbudet mot staters diskriminering av medborgare på grund av deras åsikt.
Vi vänder oss med avsmak mot årtiondens indoktrinering. Mot att begreppet “arbete” endast skulle vara något utanför hemmet och med andras barn, inte med egna. Mot att “jämställdhet” inte är jämlikhet och frihet att välja sin egen livsstil och få behålla värdet av det egna arbetet.  Utan i stället ett tvång till yrkesarbete alltid och våra barns fostran av andra.
Vi vänder oss mot att våra fria val skulle vara en “kvinnofälla”, när motsatsen är sann. Vi begär respekt för vår strävan efter lycka och välgång i livet för oss och våra barn. Vi vill inte itutas, att “ingen äger barnen” eller “barn tillhör alla”, när detta innebär, att ingen tar fullt föräldraansvar. Vi vill kunna vara föräldrar 24 timmar om dygnet. Och vi vill kunna utveckla den relation, som gör våra barn viktigare för oss, och som gör oss viktigare för våra barn än andra vuxna. Andra, som bara finns där mellan 8 och 5 och ständigt byts ut.
Sluta med politisk styrning och diskriminering!  Det är enkelt. Fördela subventionerna lika och återinför skatt med hänsyn till försörjningsbördan! Mimmi Griffin
Krister Pettersson hkpn@yahoo.com
tel +46 76 2797885
Familjekampanjen och Barnens Rätt till föräldarnas tid
***
Med stöd i de Mänskliga Rättigheterna:
MOT Politisk styrning av våra barns vård och fostran
FÖR Lika fördelning av subventioner till barn utan diskriminering på grund av vårdform
***
________________________________________________
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: