juli 10 5

YTTRANDEFRIHETEN FINNS DEN?

Journalister och politiker mörklägger

LÄKARBRISTEN I SVERIGE

Det är stor brist på läkare i Sverige.. men jag har funderat över detta och jag förstår att läkare hellre arbetar som stafettläkare och får mycket mera betalt än att bli fast anstäld av Landstinget.

Snittpriset för en hyresläkare på en distriktläkarjänst är 40.000 kronor per vecka,enligt uppgift från Landstingets anropsenhet, läkaren får kanske två tredjedelar av lönen medan resten går till bemanningsföretag som hyr ut läkaren…

Antingen så kanske läkarlönerna skulle höjas, speciellt i glesbygd och i Norrland för att göra det attraktivare för läkare att bosätta sig där och vilja ha en fast tjänst då det råder stor brist på fast anställda läkare just i de norra delarna av Sverige.

STORA KOSTNADER OCH SÄMRE VÅRD MED STAFETTLÄKARE.

Eller sänka kostnaderna för dessa stafettläkare så att det blir mera attraktivt att ha en fast tjänst.. men bemanningsföretagen tjänar ju pengar på dessa stafettläkare så det blir nog ett dilemma..

Men dessa stora kostnader för stafettläkare drabbar ju oss skattebetalare och dessutom patienterna som inte får lika bra vård av dessa stafettläkare då de knappast hinner lära känna en patient och sätta sig in i patientens problem och hinna läsa patientens journal då de i regel stannar på en vårdinrättning bara ca en vecka.

Vad gör politikerna ang. detta?

Detta borde vara något för Politikerna att försöka åtgärda detta problem.

Många som arbetar inom vården anser att landstinget förstör effektiviteten inom vården och vill helt enkelt ha bort Landstinget.

INDRAGNINGAR AV HÖGKOSTNADSSKYDD PÅ MEDICINER

Jag har märkt att man fråntar vissa läkemedel från högkostnadsskyddet så det blir mycket dyrare för de som behöver dessa läkemedel..har själv råkat ut för detta.

————————————————————————

Varför skall det vara så svårt för en läkare som kommit till Sverige som flykting att få en läkartjänst även om det inte innebär exakt samma utbildning som en Svensk läkare har…om då denna läkare kan Svenska borde det inte vara något problem. Vi behöver ju fler läkare, varför då låta dessa utbildade läkare som kommit hit till Sverige leva på bidrag istället för att de kan göra en insats i vår sämre och sämre sjukvård.

Vi har sämre vård än t.ex. Spanien, Tyskland m.fl. länder, vad beror detta på då vi betalar mycket mer skatt än dessa länder ??

Hur handskas man med våra skattepengar??

ANGÅENDE DONATIONER AV ORGAN.

I Finland har det bildats en lag att man kan ta organ från avlidna om den avlidne inte uttryckligen anmält sitt nekande till detta . Borde kunna ordnas ett sätt att ändra på nuvarande system och lag ang. detta.

Jag anser att man räddar många liv genom en sådan lagstiftning.

Vi i Sverige har ju nytta av deras lagstiftning då vi kan få tillgång till organtransplantation genom deras ändrade lagstiftning..men varför inte skaffa en egen lagstiftning ang. detta.???

Tror att varje Svensk skulle vara tacksam att kunna få ett nytt organ i händelse av svår sjukdom, nu är ju köerna för transplantation väldigt långa.

Skrivet av Ladycobra den 24 jul 21:29 | Anmäl
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Läs först om våra regler och villkor för kommentarer.
Rubrik:
Kommentar:
Du är inloggad som: Feminix
Logga ut
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=ladycobra2&e=611623

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: