dec7-2

INDIVIDUELLT SETT

VÄLJARSTÖD ELLER VÄNSTERDÖD

Vänsterpartiet trea i Sverige! Det låter något det. Så länge man inte kommer att tänka på att tvåan har 4 gånger det stödet. Personligen är jag mest glad att inte mormor Schyman styr den skutan längre.

Men jag unnar V och MP att växa på sossarnas bekostnad. Särskilt MP med sina två trevliga partiledare och trots att de vill mångdubbla bensinpriset.

Men framför allt vill jag inte se Sahlin resa runt i världen som statsminister. Hon har väl redan, och det upprepade gånger, visat sig vara några nummer för kort. Tycker jag.

Det behöver finnas ett tydligt vänsteralternativ i svensk politik. Socialismen i renodlad form har väl spelat ut sin historiska roll. Men ett parti som står för rättvisa, stöd till de utsatta, inte bara kvinnor, barn, homosexuella, handikappade, djur och invandrare utan alla som har svårt att hävda sig på ett eller annat sätt.

Ett regeringsdugligt alternativ med sansade ledare som klarar den praktiska politiken också. Inte något slags borgerligt B-lag som det verkar vara nu.

Just nu önskar jag som sagt att MP ska dominera ett sådant alternativ – av tre onda ting. Vänstern kommer helt klart att stärkas av gå ihop och de är nog tacksamma att det är en bit kvar till nästa val. Men man vet ju aldrig vad Mona kan ställa till med.

För att undvika missförstånd: undertecknad skulle inte rösta på detta alternativ IDAG. Och kanske inte någonsin förrän de förstår att man inte kan åderlåta sin medborgare med skatter och avgifter på över 50 %.

Skrivet av Ch. den 7 dec 18:31 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Hej Ch
Anmäl
Ja, det är jag som skriver dikter. Det är det roligaste jag vet å gott för anden å själen i en. Kom igång du också knepa å knåpa lite så får du kul! Ha det så gott! Birre/
Skriven av Niliboy den 7 dec 19:01
Hej igen!
Anmäl
Vill bara beklaga mig, att andra mera civiliserade partier ännu inte tagit rycktet, att vara de enda humanistiska-människovänliga partierna från vänster o sossar! Den legenden skymmer ju effektivt verkligheten. Vänsterpartier ligger ju ideologiskt i kommunismens axlar fortvarande. Undrar, vilken dag födds en nu humanistisk, förnuftig, samtidsförankrad parti utan historiens ballast (bara lärdomar). ha en bra dag!
Skriven av viivian den 8 dec 03:11
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=445413

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: