dec27-1

INDIVIDUELLT SETT

KVINNOHUD OCH KVINNOHULL*

Läste någon stans att man i en undersökning kommit fram till att en förvånansvärt hög andel män tillbringar en förvånansvärt stor del av sin tid med att tänka på nakna kvinnor. Jag måste själv bekänna att jag i min testosteronfyllda ungdom var väldigt intresserad av naken kvinnohud. Kanske till och med mer än de flesta.

Det är väl där någon stans som konstformen (?) strip-tease har uppkommit. Det finns en marknad och det uppstår aktörer. Alla har väl sett det på teve eller på Kiviks marknad någon gång. I korthet går den ut på att servera förrätten och huvudrätten före efterrätten enligt en expert jag hörde på teve. Men jag har faktiskt sett det i verkligheten också!

Är det någon som minns ”gladporren” kring år 1970? Ringer det en klocka när jag säger Ole Söltoft. I den andan hände sig på den tiden att man gick ut för att dansa och att det i pausen skulle bli uppträdande med, ja just det, strip-tease. Det var sexliberalt så det förslog innan näbbstövlar och månskensbonderi la en grå, grå slöja över landet.

Det var i Surbrunnsparken i en känd stad på Österlen och det var väldigt noga med att publiken inte fick stå för nära scenen. En ganska schysst böna kom fram och började med visst byråkratiskt krångel ta av sig plaggen ett efter ett samtidigt som hon försökte röra sig förföriskt till musik som strömmade ut ur högtalarna.

Det lämnade mig oberörd. Förutom att jag skämdes en aning och emellanåt tittade skyggt på den övriga publiken. Det kanske var rätt men på fel ställe, så att säga.

Detta var alltså inte ovanligt i parkerna då. Jag läste sedan om en liknande show på någon annan skånsk ort där arrangören/konferencieren efter att ha tackat artisten inte kunat avhålla sig från att lätt kyssa strippans ena nakna bröst varvid det från publiken hördes en lugn och trygg röst som sa: – Jäuvla gottegris!.

Ja, det var långt kvar tills FI skulle framfödas under rysliga våndor. Men Gudrun Schyman kan åtminstone teoretiskt ha varit där eftersom hon i den vevan arbetade som socialsekreterare i Simrishamn.

Skrivet av Ch. den 27 dec 13:11 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , samhälle , feminism , sexualitet
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Hej Ch!
Anmäl
Hoppas att Du haft det fint! Jadå, varje sak i rätt plats o rätt tid, alldeles rätt! Och den dan, när unga män slutar drömma om naken hud, är det slut med oss, kaputt. Ha det!
Skriven av viivian den 28 dec 08:47
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=452276

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: