dec20-1

INDIVIDUELLT SETT

SORGLIGT NYTT ÅR – IGEN

Låt oss lära av erfarenheten! Så här lät det efter förra nyåret! Nu har raketer använts mot polis i Malmö. Varför denna slapphet när allting annat kontrolleras och nagelfars? Jag gör detta inlägg i god tid och hoppas det kan rädda åtminstone några fingrar och spara in några besök hos människo- och djurpsykologer.

Visst är ungdomar korkade många gånger men mamman till den dödade 16-åringen har ändå rätt: – Skjutsar man på cykel eller kör utan lyse bötfälls man. Torrkokar man på spisen hemma och det börjar brinna åtalas man för allmän vårdslöshet. Men en ”blindgångare” kan man tydligen lämna kvar och slippa ta ansvar för. Även om ett barn dör.

Nyårsfirande med fyrverkerier är väl inte någon fruktansvärt lång tradition och inte är det väl nödvändigt att kreti och pleti springer omkring med bomber. Här i stan hade försäljaren, i vanliga fall en färghandlare, satt upp en stor skylt om att han sålde FYRVERKERIPJÄSER som ingen småskolegrabb kunde missa och det började smälla i oktober och upphörde först i februari.

Jag förstår absolut inte vad det är för kul att det smäller (ett primitivt nöje om något) och jag såg mitt första fyrverkeri för 50 år sedan. Låt nyårsfirandet bli en kommunal angelägenhet, så tror jag det är bl.a. i det annars så vapengalna USA.

Eller visa ett fyrverkeri från Stockholm på teve, om man nu tycker det är så vackert med de där ljuskäglorna som sprider sig på olika sätt över himlavalvet. Man skulle ju till och med kunna använda samma inspelning år efter år. Eller redan befintliga inspelningar från olika håll i världen.

Och de svenska kommunerna, som har så mycket annat skit för sig, skulle gärna kunna få anställa varsin kommunpyrotekniker också om man tycker synd om alla våra fina ungdomar och dumsnälla, medelålders raketavfyrare. Om det nu behövs något smällande överhuvudtaget förutom från champagnekorkarna.

Inte känns det väl så kul att tillönska eller bli tillönskade ett gott nytt år när man vet att ett antal personer mister fingrar och händer eller t.o.m dör av skador eller skräck i samma ögonblick plus att en mängd djur blir tillfälligt eller evigt sinnesförvirrade.

I synnerhet förstår jag inte att invandrare som upplevt krig i sina egna länder kan finna nöje i detta morbida firande, och hur mesiga får svenska myndigheter och opinionsbildare (läs: media) vara i denna fråga. Och hur länge?

Men framför allt: jag beklagar och känner med alla dem som mist någon eller något på detta fullständigt idiotiska och onödiga sätt.

Skrivet av Ch. den 20 dec 18:17 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , ungdomar , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Hej Ch!
Anmäl
Inlägg i rätt tid! / Förövrigt vill tacka Dig en gång till för tipset. Tittade, att Du kämpar hårt där. Skrev 2 kommentarer, först kom de in, men tittade nu- borta med vinden! Ändå var de inga personpåhopp eller elaka ord! Förmodligen anmäld av ngn. Lycka till till fortsatt krigande! Jag ger upp, särskild när det redan finns så många klocka kommentarer. Förresten, åpråpå Din förförra inlägg- jag kommenterar Din blogg inte på grund av god uppfostran, o Du måste absolut inte kommentera tillbaka, om Du inte vill eller har tid! Ha det fint! Vivian
Skriven av viivian den 20 dec 22:27
Ha det
Anmäl
Ha det!
Skriven av Ch. den 26 dec 15:22
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=450253

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: