dec18-1

INDIVIDUELLT SETT

STORÖGD STARK STATSMINISTER

Vår storögde, unge ensamvarg till statsminsister har talat. Sigrell i Aftonblaskan klagar på att han borde tagit på sig rollen som landsfader i större utsträckning. Jag däremot tycker det var klokt av Reinfledt och hans talskrirvargrupp att inte göra det. Det skulle ha framstått som nedlåtande, ha dålig tajming och så är han – som sagt – för ung.

Enligt SvD lovar han i talet 20 000 poliser. OK, förr skulle jag hånat detta, men som boende i Sveriges rånarvuvudstad är det inte längre samma sak. Vill bara påpeka möjligheten att också göra poliserna bättre och effektivare.

På kontoren kan det sitta trevliga och skickliga icke-poliser exempelvis och enligt tidigare debatt verkar det ha gått alltför mycket rutin i polisarbetet. Man behöver helt enkelt starta om från scratch och tänka igenom vad det är polisen bör göra, hur detta ska organiseras och hur man ska prioritera de olika momenten.

Och så fuskas det ju med en del me kontroller och många av dem sker efter felaktig bedömning. Betoning på brott efterlyses! Medelsvensson sköter sig bara de ser poliser eller vet att den kan komma.

Om man ska skärpa straffen för grova våldsbrott behövs det självklart mer resurser till kriminalvården.Klarsynt och ärligt att nämna det.

Den grova organiserade brottsligheten brer ut sig så det är bra att man går till dess linda när den föds i den kriminella hjärnan. Här behöver vi en polis som är verkligt skärpt, med stor specialkunskap eller som samarbetar väl med expertis och forskning.

Bra också att man ska utreda brott begångna av unga under 15 år. Men egentligen tror jag mig veta att det mest är killar mellan 17 och 21 år som tar på sig rånarluva och går in i närbutiken med ett ”pistolliknande föremål” för att dryga ut veckopengen.

Det här kan liknas vid en sport numera, ungefär som att dra upp en gädda förr. En sport som skapar mycket lidande dock. Eller är det vi, allmänheten som är gäddan?

Moderat? Jag? Nej, men Reinfeld är nog den moderatledare jag gillat bäst av alla under tidernas lopp.

Skrivet av Ch. den 18 dec 09:47 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , ungdomar , samhälle , straffsatser
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=449409

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: