dec17-1

INDIVIDUELLT SETT

ENKELT MED TYNGD

En författare och filosof vid namn Roland Poirier Martinsson skriver enkelt (nåja!) men med tyngd en artikel i SvD där han, såvitt jag förstår, intar i stort samma position som undertecknad när det gäller jämställdhetsfrågan.

Andra debattörer har redan vågat sig in på arenan (t.ex. Elisabeth Höglund som säger att kvinnor minsann inte är några oskyldiga små helgon) och i bloggvärlden förs det sedan länge ett något räddhågset och oorgainserat gerillakrig mot de ultrafeminstiska, brutalfemistiska och rutinfeminstiska strömningarna som sedan 70-talet genomsyrar och försöker kväva all verklig glädje med sitt revolutions- och religionssubstitut.

Många av ”partisanerna” kallar sig anti-feminister, vilket får förmodas innebära att de är emot feminister men (förhoppningsvis) för jämlikhet mellan alla individer och därmed också jämställdhet mellan könen. Nu väntar vi bara på att Jan Guillou m.fl. ska säga sitt.

”Inom feminismen är många negativa till tanken att naturen nedlagt olikheter i oss som faktiskt ger genomslag i beteenden. Att vara olika implicerar /…då enligt feminismen…/ att vara ojämställda” säger Martinsson och fortsätter: ”Problemet är vetenskapens massiva belägg för att vi faktiskt är olika.”

Dessa ”genomsnittliga” skillnader säger dock inte något alls om individen. I ett fritt samhälle ska män ock kvinnor ha rätt att ”inkräkta” på varandras nedärvda områden. Det kan visst det vara bra att studera skillnaderna mellan könen, men med störst respekt för individen, när man drar slutsatser.

All diskriminering ska självklart bort och föräldrar ska medvetandegöras om hur lätt det är att omedvetet styra barn in i könsroller och uppmanas att inte göra det. Ja, det är ju till och med så att en del naturliga drifter (knutna till oss som individer, män eller kvinnor) inte är önskvärda i ett civiliserat samhälle utan faktiskt till och med straffbara.

Äktenskapet är väl ingen bestraffning, till exempel, men väl ett sätt att kanalisera sexualiten med hjälp av schamanska riter och romantisk hysteri. Eller skulle vara från början.

Kan inte säga det bättre än Martinsson själv: ”Kulturen bör tukta skillnaderna mellan könen utan att för den skull förneka vetenskapen.”

Skrivet av Ch. den 17 dec 11:05 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , jämlikhet , manligt och kvinnligt , mänskligt , uppfostran , samhälle , feminism
Kommentarer

Inlägget har 5 kommentarer
Såvitt jag tror eller förtår så har nog Schyman och hennes
Anmäl
”illröda” systrar gjort jämställdarbetet en stor ”björntjänst”! Dom flesta män och kvinnor tycker väl att just denna skillnad mellan könen är trevligt och ger en mycket trevlig upplevelse om man ”jämför”! Vi är olika bra på olika saker beroende på hur stora eller små vi är! Samma jobb samma lön är ju naturligt! Vi skall behandlas lika MEN det innebär ju inte att man av något millimeterrättviseskäl måste anse att en 50 kg tjej är lika bra på att bära säckar på stuveriet som en 114 kg karl! Eller att han är lika bra som Barnmorska(kan han va) som hon troligen är(behöver inte vara) Jag har läst en hel del av denne debattör förut han är ofta bra!
Skriven av Fido den 17 dec 13:09
Hejsan
Anmäl
Kikar in å önskar dig en fin dag. Kram Åsa
Skriven av game over…………. den 17 dec 14:12
Tack för tipset!
Anmäl
Ska läsa Martinsson. Det är verkligen synd, att stora delar av samhället är påverkad av teorin, som är helt uppåt väggarna, inget med vetenskap eller civilationens långa erfarenheter att göra. Helt enkelt totalt obildad och oftast skrattretande i sina påståender. Den teorin hjälper inte till mera rättvisa mellan kön, tvärtemot.
Skriven av viivian den 17 dec 14:30
Vändning
Anmäl
Jag hoppas på en vändning i opinionen. Låt oss fortsätta elda i smyg!
Skriven av Ch. den 17 dec 15:28
Viivian
Anmäl
Cvilisationens långa erfarenhet. Toppen!
Skriven av Ch. den 17 dec 15:29
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=449046

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: