dec13-1

INDIVIDUELLT SETT

TREVLIGA VICKAN

Monarkins anhängare i Sverige måste väl ändå vara glada att ha fått en sådan representativ kronprisessa som Vickan!

Jag känner henne ingalunda som person- och det gör väl ingen kanske – och vet inte heller vad för slags samtal hon kan prestera vid galatillställningar som nobelpartyt senast, men det ser jäkligt bra ut!

Hon verkar så oförställd, spontan och levande att man inte tror sina ögon. Det verkar som om hon kommunikativt och mimikmässigt gör exakt rätt saker hela tiden.

Hon klarade av ätstörningarn och hon kommer att gå som en klocka, har man en känsla av, tills hon trillar av pinn.

Så man undrar ju vem som egentligen är far till henne. Nej, jag bara skojar. Men det är ju så enorm skillnad! Och det är också skillnad gentemot hennes hyperkorrekta, och proffsiga mor (bevisligen). Och flickan bjuder ganska lagom på sig själv. Där kan en viss Mona lära sig.

Och denna dotter till invandrare (nåja en föräkder född i utlandet) är så jäkla typiskt svensk för hon vill vara sååå duktig. En ”duktig flicka” som vi kallade sådana under min föga briljanta lärartid.

Men undertecknad hör alltså till dem som vill avskaffa dem allihopa. Eller rättare sagt deras ämbeten. Det finns helt enkelt inga rationella skäl, möljligen emotionella sådana, för att behålla denna ålderdomliga institution som vilar på århundradens orättvisor och orättfärdighet.

Jag utvecklar inte mina argument ytterligare utan hänvisar till Republikanska Föreningens hemsida. De säger det så bra!

FÖR REPUBLIKEN SVERIGE – I TID!

Skrivet av Ch. den 13 dec 13:10 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , samhälle , monarkifrågan
Kommentarer

Inlägget har 4 kommentarer
Ja, Ch,
Anmäl
Victoria är trevlig. Som syskonen. Och vilken börda! Inte avundas man henne, inte. Men personligen är jag inte säker, att det skulle vara så klokt att avskaffa monarkin. Tycker inte, att den periodiska cirkusen att anskaffa presidenter, skulle vara rättvisare, billigare eller finare. Värmar för traditioner o historien, bara miraklet, att kungahuset existerar fortvarande, är otroligt. Tror att vi kan stå upp för den, att klarar av, så kloka o utvecklade som vi är! Man har ju historiska o kulturella minnesmärken, varför inte skydda uråldriga seder?
Skriven av viivian den 13 dec 19:54
Ja du
Anmäl
Du har rätt i att det är en jäkla kostsam cirkus att välja president. Jag tänkte mig nog en president med viss makt förstås. Demokrati kostar och komplicerar tillvaron men det är verklig demokrati jag känner att jag vill ha. Visst kan man jämföra monarki med minnesmärken och dem är det väl ingen som motionerar om att ta bort. Men det är minnesmärken man är glad över att de ÄR just historiska. Vad jäg känner – och har känt sedan barnsben – är att det är fel är att man FÖDS till ett ämbete. Men alla är vi olika. Man måste kunna sticka sig på en rosentagg och fortsätta tycka att rosor är vackra!
Skriven av Ch. den 14 dec 09:51
🙂
Anmäl
Bara en fråga – har vi verkligen demokrati ngnstans i Europa? Det heter ju representativ demokrati? Ingen frågade min åsikt om lågenergilampor eller FRA lagen. Inte kan jag protestera heller, att starta partier, kostar! Och föds inte ”politiker” oftast in i sina poster i olika sätt fortvarande? Bara utan titel i de flesta fall? De är bara retoriska frågor,befinner mig också mellan två hötappar;-)
Skriven av viivian den 15 dec 22:11
Demokrati
Anmäl
Schweiz försöker sig ju på mer direkt demokrati. Men det blir förstås otympligt och mer så jus större nation det är. Bland de länder som kallar sig demokratier finns det väl en fallande skala från något så när till s.k. demokratier.
Skriven av Ch. den 16 dec 13:15
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=447662

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: