dec12-2

INDIVIDUELLT SETT

NOBEL OCH SAHLIN

Såg lite av Nobelfestligheterna där de intervjuade Sahlin i en buteljgrön klänning. Till min förvåning orkade jag titta på henne. Tyckte lite mindre illa om henne. Hon var nästan lite rar när hon valhänt svarade på frågan om vad hon hade på sig.

Då kom jag på det: Sahlinskan bjuder aldrig på sig själv. Det är det plus det påklistrade, eviga, nedlåtande leendet som gör att hon har så taskig framtoning. Också hennes historiska ”insatser” förstås. En liten, tunn tjej när först kom till rikdsagen, enligt dåvarande riksdagsman Bladh (s), fick hon ju bland annat så småningom den minst sagt dumma idén att försöka framstå som salt söderböna.

Men det ska ju inte spela någon roll objektivt sett. Utan det är själva politiken som ska bedömas.

Hon säger sig vara sosse. Jag tror att hon skulle ha kunnat vara nästan vad som helst. Hon har bara råkat födas in i ett visst parti, hennes pappa var ju en av Tages eller Palmes pojkar. Nu har Mona lyfts fram till att vara partiledare med gynna-unga-kvinnor-vågen som startade någon gång på 80-talet. Ja, som de flesta kanske förstår så var hon betydligt yngre då:-)

Och nu framstår hon som världens virrpanna. Vart tog arbetarrörelsens mål vägen med sina krav på rättvisa och ”gärna medalj men först en rejäl pension” senare kampem för de svaga mm.

Det hör man inte mycket om nuförtiden. I stället är det gamle Affe som får spela rollen som den goda fen. Kanske vi inte är rättvisa när vi säger så för det är väl en ny värld nu som kräver en ny politik.

Det känns på något sätt som om vi lever i framtiden där det bara gäller att snacka på och se glad ut. En ytterst liten del av befolkningen producerar verkligen nyttiga varor och tjänster. Resten är illusion.

Men en fråga som jag hela tiden ställer mig är: Vad vill Sahlin? Förutom att bli statsminister alltså. Politik skulle ju vara att vilja. Har det också blivit gammalmodigt?

Skrivet av Ch. den 12 dec 18:51 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=447352

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: