jan3-1

INDIVIDUELLT SETT

PRISET PÅ BLY

Personnummer, kreditupplysning, IPRED-lag, avlyssning, lagring av trafikuppgifter, övervakningskameror, polisregister, registerutdrag, genuspedagogik, krav på tillstånd, poliskontroller, skatteindrivning, kronofogderi mm.

Många små steg, vart och ett med ett gott syfte men som likaledes vart för sig för oss mot ett alltmer ofritt samhälle. Storebror är överallt och ingenstans.

Samtidigt står samhället med händerna i byxfickorna inför den skandalösa mobbningen i våra skolor, de allt vanligare hobby-rånen, parkeringsbolagens bötesraseri, otryggheten på våra gator, det oprovocerade våldet, fotbollshuliganismen.

Svensson känner sig trängd från två håll och det fria utrymmet minskar utan avbrott. Ormen i paradiset skyller på invandringen och många biter i äpplet.

Vi har en stat för att det inte ska råda anarki men staten låser in oss i celler madrasserade med bidrag och rädsla, drogar oss med fagra löften och försäkringar om att det vi faktiskt ser bara är hallucinationer.

Som tröst får vi lågpannade teveproduktioner i form av idiotisk frågesport med orimliga priser för elementär kunskap, galor i det oändliga och i alla tänkbara syften, utröstningsprogram, alltså tre eller fyra teman som hela tiden körs om och om igen i olika varianter och med i varierande grad karsismatiska men ständigt brett flinande programledare.

Och denna cirkus är ofelbart, servilt och entusiastiskt, uppbackad av övriga media. Gårdagens teveprogram, som ju bara är pseudohändelser, diskuteras numera till och med på tidningarnas förstasidor.

Och så skickar man oss räkningen: vi ska betala för våra fotbojor och antagligen också för den blykula eller injektion vi slutligen, kommer att avrättas med. Eller ska det kallas dödshjälp!

Har vi inte redan nu ett samhälle där de som lätt tjänar bra med pengar (politiker, högre tjänstemän, alla våra ”stjärnor”) helst ser att så många av de övriga som möjligt är bidragsberoende (och därmed köpta) eller får slita i sitt anletes svett (t.ex., men inte enbart småföretagare, fabriksarbetare) för att de inte ska hinna tänka en fri tanke?

Alltmedan våra politiska schamaner tänder rökelsekar och mässar i sina i praktiken slutna plenisalar. Så kan det väl ändå inte vara? Ännu.

DÄREMOT KAN DET VÄL VARA DAGS ATT GNUGGA SANDEN UR ÖGONEN OCH SE HELHETEN! DAGS ATT TÄNKA OM FRÅN BÖRJAN!

Skrivet av Ch. den 3 jan 08:55 | Anmäl
Kommentarer

Inlägget har 4 kommentarer
Problemet, Ch,
Anmäl
är ju att vi har börjat sluta tro på oss själva och kräver fotbojor, rentav deklarerar att vi med glädje betalar för dom, vill betala ännu mera, bara ngn ser efter oss! Vem vet, hur det går, när storebror tar sin vakande hand för oss? Långvarig vänsterstyre har varit mycket framgånsrik, ny, kontrollälskande och osjälvständig folk är skapats.
Skriven av viivian den 3 jan 12:22
Hallå
Anmäl
Ha en toppen dag. Kramen till dig. Åsa
Skriven av game over…………. den 3 jan 12:49
Ehhh
Anmäl
är det kanske därför jag har isolerat mig för mycket den sista tiden…Vojne vojne/Bless
Skriven av Blessing den 3 jan 13:04
Gillar
Anmäl
dina åsikter! Ha det
Skriven av Bus… den 3 jan 18:04
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=454393

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: