jan2-1

INDIVIDUELLT SETT

KÖNSKRIGET

Män är djur…

Är ord som lär ha fällts, men sedermera i vanlig ordning förnekats, i ett program kallat Könskriget för för några år sedan. Många män tog nog illa vid sig och uttalandet kom (turligt nog) att bli en kvarnsten runt halsen för feminismen och FI-partiet med ”rasande Schyman” i den följande valrörelsen. Men jag tycker inte det är helt taget ur luften även om det förstås är hårddraget. Män har nämligen genetiskt betingat en starkare, och ofta tyvärr brutalare, sexualdrift. Alla vi som varit unga män kan nog intyga det. Man träffar ju också på sådant i den sannaste av skolor: litteraturen.

Så här säger en kvinna vid namn Gunborg Palme, legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, examinerad alkoholterapeut, lärare och handledare i psykoterapi: ”Det genetiska urvalet har främjat män med gener som gör att de vill ha sex med så många kvinnor som möjligt. Män med dessa anlag har haft större möjlighet att sprida sina gener. För lite och för sällan tycker många män om sex i äktenskapet. Genom att titta t.ex. på porrbilder tycker mannen att han kan lugna ner sina pockande gener utan att ta de risker som otrohet skulle innebära.”

Ja, hon borde väl veta kan man tycka. Eller ta saken i egna händer eller besöka någon förstående person, skulle jag vilja tillägga. Hur många män har inte fått veta att de inte ska titta på andra kvinnor, eller åtminstone göra det diskret (och det är ju lustigt, nästan komiskt: en man går omkring med världens snyggaste kvinna och vrider på huvudet efter vart och vartannat kjoltyg, kanske snarare vanemässigt än nedärvt beteende i det fallet). Även kvinnor kan drabbas av en liknande ”bekräftelsesjukdom” där de drivs in i ett behov av att ständigt erövra. Antagligen snarlikt Don Juan-syndromet.

Problemet är ”bara” att kvinnor, förstås och fullt förståeligt, blir ledsna och arga av mäns intresse för porr och andra kvinnor. De känner att de själva inte duger och att mannen smutsar ner deras kärlek med äckliga porrbilder. Kanske han, om det går för långt (missbruk), ställer kvinnan inför valet att förmå honom att sluta, tolerera honom som han är eller lämna honom.

Vårt genetiska arv kan alltså utgöra ett problem i dagens samhälle. Varför då låtsas som om detta inte finns så som nu sker inom den politiskt initierade och skattefinansierade s.k. genusvetenskapen. En sådan attityd stjälper snarare än hjälper. Att det finns ett arv är inget försvar för eller berättigande av ett primitivt beteende.

Vi män gör så gott vi kan sedan länge. Vi försöker vara civiliserade personer i ett samhälle långt från grottstadiet även om inte alla alltid når ända fram. När ska kvinnor försöka lägga band på sin överlägsna verbala förmåga och andra mindre lyckade, nedärvda egenskaper? Om kvinnor insåg att de också har lite att jobba med skulle de bli oerhört mycket attraktivare! Oemotståndligt underbara helt enkelt.

Jag tror mig veta att praktiskt taget alla män avskyr att skuldbeläggas, att behöva bete sig som väluppfostrade schimpanser en hel vecka för att få sig ett välbehövligt men torftigt nyp till helgen eller att tillvaron kompliceras med allehanda regler, måsten och krav.

Låt oss i stället vara jämlika och olika som människor, som individer och framför allt odla den underbara attraktionen mellan könen som tillkommit för att släktet ska fortbestå. Låt oss gå halva vägen var och uppnå en win-win-situation i stället för gräva ner oss i sekellånga skyttegravar!

Befria kärleken!

Skrivet av Ch. den 2 jan 10:32 | Anmäl
Tillhör kategorierna: jämlikhet , manligt och kvinnligt , mänskligt , samhälle , feminism , sexualitet
Kommentarer

Inlägget har 5 kommentarer
Menyerna:
Anmäl
är skämtsamt skrivna som ”manligt och kvinnligt”, men jag förstår efter ditt inlägg att du inte misstycker…:) ? God fortsättning! Anette
Skriven av Anette Jernström den 2 jan 15:54
PS
Anmäl
Har varit inne på din blogspot-blogg: du skriver riktigt bra! Dessutom bra namn! Grattis!
Skriven av Anette Jernström den 2 jan 15:57
Till Anette
Anmäl
Bockar och tackar. Du kommer väl inte hit igen men jag kommer till ditt ställe! Fast du får gärna lära av mig:-) Jag är en gammal räv.
Skriven av Ch. den 2 jan 16:15
Men,men,
Anmäl
suck…Befria kärleken!!! Vet du, som kvinna håller jag med dig, nu blir jag säkerligen stenad…Fniss…Låt oss vara kvinnor,tillbedda,dyrkade,upphöjda,gudinnor,om inte vi känner vårat värde som ” det svagare” könet,jaa vilka ska då ta vårt parti vid misshandel,våldtäckt,övergrepp…vi själva??? Våra barn??? NEJ,VI BEHÖVER MÄNNEN I VÅRA LIV…Puss
Skriven av njuta den 2 jan 19:21
Kön
Anmäl
Psykologiskt är kvinnan det starka könet, eller hur? och det vackra.
Skriven av Ch. den 2 jan 20:01
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=454141

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: