dec31-2

INDIVIDUELLT SETT

ÅRET OCH LIVET SOM GÅTT 2*

Jag hade en bra barndom med mycket kamrater och lekar i ”flock” men var inte så påpassad av föräldrarna utan det gavs /för/mycket utrymme för oöverlagda äventyr. Man gick med kniv och tändstickor, klättrade i träd och företog långa vandringar varthelst nyfikenheten förde en. Det var en oskyldig och ofarlig tid och därför var det möjligt.

I tioårsåldern började jag snarare dra åt det lillgamla hållet med bokslukande, frimärksamlande och engagemang i en klubb jag startade. Strax före 13 årsdagen blev jag dock oväntat inbjuden till en FF-fest och ”erhöll” mina första kyssar i leken ”Sanning och konsekvens”. Det måste ha sett komiskt ut men därmed tog mitt liv delvis en annan inriktning. Det blev helt enkelt ett förfärligt pussande för att vara i den åldern och på den tiden.

Parallellt med ett växande idrottsintresse måste det tilläggas. Både som tabellbitare och faktisk utövare av idrott. Tidningarna Rekord, All Sport och Idrottsbladet köptes och studerades. Alla större sportevenemang blev milstolpar i tillvaron. VM i Sverige 1958, OS i Rom 1960, EM i friidrott 1962, besvikelsen över att Sverige inte kvalificerade sig till fotbolls VM 62 i Chile.

Skrivet av Ch. den 31 dec 16:55 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Så skönt…
Anmäl
att Du har så fina minnen av de förfärligt tidigt pussande! Tidigt kan man glömma, fina väger över! Jag väntade myyycket längre, första kyssen skulle ju vara ngt utöver det jordiska,…men vilken besvikelse!!!! Och vart har tagit vägen drömmar, att springa snabbast, hoppa högst o längst…vägen?! Bara böcker är kvar 😦 Men skärpning i ledet! Tro det eller inte, det går att vara pigg på äldre dar! Har sett det med egna ögon!
Skriven av viivian den 31 dec 17:52
Gott Nytt År!
Anmäl
Från mig!!
Skriven av Avslutad blogg den 31 dec 18:15
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=453678

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: