2009jan1-1

INDIVIDUELLT SETT

FRIHET ÄR DET BÄSTA TING

Ja, det var ju en himla tur* att det blev nytt år igen! Så vi slapp fortsätta med det gamla. Man blir ju trött på att skriva siffrorna 2008 också. Man pallar liksom inte längre. Det bara är så.

Så tack alla ni som hjälpte till att skjuta ut detta gamla lik i lasten så pass rejält.

Det finns väl ingen risk att det (året 2008) ska börja röra på sig och göra statskupp eller så för här i stan har småungarna skjutit ut det sedan slutet av november. Och det kommer väl att fortsätta smälla en månad till ifall det skulle spritta till i den gamle gubben (året 2008).

I Kristianstad har någon roat sig med att kasta in smällare genom brevinkast. De for runt som illrar i hallen och de som satt och såg på teve i lugn och ro blev förstås rädda men det går väl över.

Ett gammalt par i Ystad fick sin postlåda demolerad redan den 28 december. Visst förstår man att de blev förtvivlade men det kunde ju varit värre och det är ju en bagatell egentligen.

I den här stan har ca fem polisbilar och två brandbilar varit full upptagna i en vecka med jaga yngre tonåringar med smällare. Det är ju lite dumt förstås när det blir så.

Hundar rapporteras ha tagit in på hotell för att inte skrämmas, känsliga personer som har dåliga erfarenheter av nyårsraketer åker utomlands för att slippa minnas. Det är ju deras eget val.

I Häsleholm inleddes det nya året reden den 29 december då stulna fyrberkerier för 300 000 pix gick i luften mitt i centrum som ”ett skämt”. Och det blev ett lyckat skämt även om de boende på ett pensionärshem i närheten påstås inte ha uppskattat det.

En pojke i Karlshamn skadades av en raket han försökte bygga i hemmet och en 12-åring fick en raket i ögat. Många lägenhetsbränder har inträffat. Ett trettiotal bara i den sydliga provinsen. Men vi har ju vår älskade brandkår som ungarna i bland visserligen kastar sten på.

Flera personer runt om i landet träffades av nyårsraketer vid tolvslaget. Men ingen har skadats allvarligt. Det var visst bara en man som träffades i nacken.

Så det har väl totalt sett inte hänt så mycket som man kunde ha befarat. Förra året var det ju till och med en person som dog av en raket när han dumt nog lutade sig över den.

Folk får faktiskt skylla sig själva när de inte läser instruktionerna på vapnen eller inte är så försiktiga som de bör vara! Polisen har ju också fått in många klagomål på att folk har handskats vårdslöst med raketer och smällare.

Sen var det ju mord, omhändertaganden, bränder och många händelsrapporter för polisen att skriva men det behöver ju inte ha med raketavfyrning att göra. Och tvååringen som en dog i en villabrand i Värmland nu på morgonen. Inget säger ju att det var en raket som orsakade det.

FRIHET ÄR DET BÄSTA TING

DÄR SÖKAS KAN ALL VÄRLDEN KRING

Frihetsvisan, skriven av Biskop Tomas i Strängnäs 1439

*) Ironivarning av tredje graden gäller för hela inlägget

Referenser: SvD, DN, SvD, HD,

Skrivet av Ch. den 1 jan 11:18 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , uppfostran , ungdomar , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Vill bara
Anmäl
önska Dig o Din familj en underbar nytt år! Och kraften att kämpa tappert vidare! Vivian
Skriven av viivian den 1 jan 17:17
Bara också
Anmäl
Likaledes önskar min familj och jag dig och de dina. Livet är den stig vi befinner oss på.
Skriven av Ch. den 1 jan 18:12
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=453825

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: