jan13-1

INDIVIDUELLT SETT

BERLIN, DRÖMMAR OCH GAZA

Det finns en riksdagsman (s) som bloggar på Expressen i vad man låtsas vara en duell med en annan riksdagsman (m). Ingen av dem tycks dock läsa, än mindre kommentera de hätska kommentarer deras inlägg drar på sig. Vilket nog kan vara klokt rent psykologiskt-taktiskt.

Båda ger intryck av att vara vad man kallar politiska broilers, coola, rappa, moderna och med bakfickorna fulla av åsikter. Moderattjejen klaras sig dock något bättre trovärdighetesmässigt trots, eller tack vare, sitt ”djursholmsklingande” namn medan killen med invandrarbakgrund tycks tro att här går det att skarva och låta munnen gå för det har ju gått bra så långt.

Före jul påstod han sig ha lagat ischoklad, knäck och en jansson. Det kan ju mycket väl ha varit sant men det låter lite väl bra för en klentrogen svenssson. Jag i hans skor skulle nog inte nämnt det även om det vore sant. Det ringer liksom en liten varningsklocka: – Se upp, se upp, han vill sälja något till dig. Bäst att dra vid nästa tecken.

Häromdagen hade han varit och talat vid en demonstration mot Israels attack på Gaza och återgav sedan med stolthet sitt mästerverk i bloggen. Inledning och avslutning: ”Idag är vi alla Gazabor”.

Jaså, ni tycker också det låter lite pompöst?

Ja, det kan förstås aldrig vara fel att låta sig inspireras av historien och av betydelsefulla politiker. Mig får det att att tänka på J.F.K. med ”Ich bin ein Berliner” och dr. King med sin upprepning av ”I have a dream” och – lite grand faktiskt – Birgit Friggebos allsångsförsök med ”We shall overcome” för afrikanska, fransktalande invandrare. Och jag gillar Friggebo.

Skrivet av Ch. den 13 jan 08:36 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes , utrikes , mänskligt , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=458605

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: