jan11-2

INDIVIDUELLT SETT

HELA SVERIGES LILLA MONA

Ann-Charlotte Martéus gör i sin artikel, enligt vad jag förstår, en ganska korrekt och även skicklig analys av det partipolitiska läget i Sverige, hur det kan påverkas och av vad, partiledarnas betydelse etc.

Utom på några punkter:

1) Sahlin sägs vara mycket personlig vilket skulle vara ett risktagande.

Inte alls: Sahlin har en nedlåtande och alltför intim framtoning – som inte motsvaras av någon som helst auktoritet eller charm – när hon kryper intill micken, tänder lamporna och ler ett fullständigt omotiverat leende. Det är inte en risk, det är vägen mot säker undergång.

Däremot bjuder hon ALDRIG på sig själv som person. Hon ger intryck av att sakna mänsklig värme, självironi och humor överhuvudtaget. Man ser framför sig en falsk person med noll koll helt enkelt. Och hennes av fiffel tyngda hisoria gör förstås inte saken bättre.

2) Sahlinhat är på väg att bli en liten folkrörelse, inte bara bland män, som Martéus säger utan också, och lika mycket, bland kvinnor. Men enligt A-C är det alltså bara män /…och här citerar hon nog någon obskyr kurslitteratur i den likaledes obskyra s.k. genusvetenskapen, utan att redovisa det…/ som knappast skulle hata en man med samma oidipala frenesi (!). Vare sig grekisk mytologi eller psykoanalytisk terminologi verkar ingå i journalistutbildningen. Föga förvånande vare sig det eller att man tror sig kunna blanda bort korten hur som helst inför den dumma läsekretsen Se gärna Wikipedia för kort info.

3) ”Även den ekonomiska krisen talar emot Sahlin,” skriver journalisten vidare. ”I kristider vill man ha trygghet och det bekanta är tryggt. Män i slips är bekanta. Känslosamma typer i kjol – not so much”. Vem var det nu som tjatade om korta kjolar och höga klackar? Vem förespråkar Mao-uniformer numera? Och har det gjorts studier äv vad som är mest ”bekant” eller ”trygghetsskapande”. Här går tydligen politik och vetenskap hand i hand.

Ingen tvekan om vilken skola A-C gått i alltså. Nämligen radikal- och rutinfeminismens där stridsropen tydligen ljuder ”Män är par définition onda, kvinnor goda” och ”Ge alltid männen ett horn i sidan så snart det går oavsett om det finns anledning eller inte (blir de arga så rättar vi till det i sängen sen).

Ja, det är verkligen synd att artikelförfattaren befläckar sin image och gör sin text otydligare och mindre slagkraftig genom detta omotiverade utfall. Jag rekommenderar likväl slutklämmen i artikeln som är bra!

A-C själv rekommenderar jag att läsa kommentarerna till artikeln som kvinnor skrivit till en kvinna och om en kvinna.

”For your reading pleasure” och som en service från mig till dig återges här två stycken i sin helhet!

jackrussel den 11 jan 2009 kl 10:42:
Jag är oxå kvinna och har aldrig kunnat med Sahlin! Falsk och insmickrande och absolut inte förtroendingivande! Hoppas att hon fortsätter i samma takt som nu så slipper vi henne vid nästa val!

DG den 11 jan 2009 kl 10:35:
Och så detta eviga ”argumentet” när alla andra tryter; ”Hon är ju kvinna”. Skrivet av en kvinna förstås…

Det är helt ointressant vilket kön Mona har, hon är helt enkelt inte trovärdig. Hon har ljugit sig genom hela sin politiska karriär gång på gång. Hon har gjort bort sig så många gånger att hon totalt saknar trovärdighet. Och det har inte ett skit att göra med att hon är kvinna.

Tänk om dessa feministkvinnor någon gång kunde se förbi könet och koncentrera sig på person istället.

OBS! Jag ÄR kvinna! Så blir det inga missförstånd.

STOP

Skrivet av Ch. den 11 jan 13:21 | Anmäl
Tillhör kategorierna: jämlikhet , inrikes , manligt och kvinnligt , mänskligt , samhälle , feminism
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
RASERI…
Anmäl
Hade Dario Fo spelat upp våra politiker vore de uttjänta och passe…Usch,skrattar,finner inte orden för denna fars!
Skriven av njuta den 11 jan 17:48
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=457950

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: