jan10-2

INDIVIDUELLT SETT

ÅRET OCH LIVET SOM GÅTT 3**

Här kommer sent om sider del 3: ”När morfar var ung” eller ”Min individuella väg” eller ”På tröskeln till mandom”. Det är inte titlar som saknas. Håller på att sammanställa men det blir kanske aldrig färdigt så jag kastar ut några korn och ser om den börjar gro.

Idrottsutövandet, som väl inte var så intensivt men fanns, bestod av löpträning med Bo Althoff, bordtennis på IOGT och fotboll på skol- kompisnivå och kombinerades hela tiden med ett oemotståndligt smygrökande, utespringande och flickpussande! Tala om livsaptit! Å andra sidan inte så orginellt!

Fotbollen kom inte igång på riktigt förrän i femtonårsåldern. Flera vintrar stod jag i källaren och tränade bollbehandling och fick sedan också vara med i ortens reservlag som spelade i div VII och i en handfull matcher i det s.k. A-laget som höll till ett snäpp högre och ibland två. Enveten och systematisk träning på egen hand, som också omfattade rundor i skogen med tidtagning, kombinerad med klubbträning två gånger i veckan – och gymnastik i skolan – gjorde att man fysiskt var i utomordentligt form.

Men kanske livsaptiten, eller vad det nu var, var för stor: dans i folkparken varje lördag var obligatoriskt, pipa röktes flitigt periodvis, tillsammans med min pappa var det gymnastik enligt den legendariske Arne Tammer (”Ge mig en kvart om dagen”). Slutligen köptes det också en skivstång som kom till flitig användning. Så det var inga dåliga vristskott man kunde lägga av på grusplanen i Diö och jag hade lärt mig att hålla dem innanför målramen också.

Skrivet av Ch. den 10 jan 19:34 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , uppfostran , skolan , ungdomar , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=457710

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: