jan10-1

INDIVIDUELLT SETT

SPRICKA BARA I FASADEN?

Sossarna i Skåne anser att partiets budgetpolitik präglas alltför mycket av nyliberalism och ensidig tilltro till marknadsekonomi. Restriktionerna på de offentliga utgifterna som detta innebär bör därför luckras upp för i ”extrema lägen” måste man kunna göra stora satsningar, sägs det i vår sydliga provins. Utgiftstaken lägger en hämsko på den typ av investeringar man skulle vilja göra.

Detta riktar sig alltså mot Sahlins högersosseri och bejublas av vänsterpartiet som ju har som image att vara ekonomiskt oansvarigt. Det kan därför förebåda en framtida delning av jättepartiet där (v) ansluter sig till den mer planekonomiskt orienterade vänsterfalangen. Helt klart är att ett så brett parti som nuvarande (s) kräver en karismatisk om än omstridd (OP) eller relativt osårbar (TE, GP) partiledare vilket Sahlin defintivt inte är.

Så här sägs det i en kommentar till ovan nämnda artikel: ”Sahlin klarar inte att leda något parti eller koalition. Hon klara ju inte ens att debattera. Jag har helt tappat tilltron till det parti jag varit aktiv i och trott stenhårt på i många år. Jag skäms över att vara kvinna när kön är den enda meriten för att bli partiledare. Mona som statsminister vore rena katastrofen. Om jag röstar nästa val blir det för att undvika katastrofen, d.v.s. mot Mona.”

Ja, efter den senaste tidens virrpannerier inger hon knappast förtroende hos vare sig de borgerliga marginalväljarna eller de egna. Undertecknad, som också är ex-sosse kommer, som det ser ut idag att lägga sin röst antingen på (fp) eller (kd).

Skrivet av Ch. den 10 jan 11:08 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 6 kommentarer
Är inte Malmöbo men
Anmäl
lika givet som bidragstagarna i Norrland röstar rött är att malmöiterna gör samma sak. Det är sannerligen inte ofta det installetrats en borgerlig majoritet att styra upp lite.(Nu tror jag ju inte att de borgliga skulle vara ett dyft bättre än sossarna.) Men nu är det ju så att det är rött och åter rött år efter år. Det man har läst och sett i massmedier om Malmö så vore det en rimlig slutsats att dra att de har det bra i Malmö. Den förda politiken fungerar fint, det skapas välstånd, folket mår bra och arbetslösheten är låg. Nu är det ju inte riktigt så… Malmö är nog en gammal fin arbetarstad vars invånare jobbade på flitigt skulle jag tro. All respekt från min sida. Men numera är dock Malmö mer av en bidragarstad och de tjatar fortfarande om Kockums och sina gamla industrijobb som sedan länge är borta. Så väldigt mycket nytt tillkommer inte och idéerna verkar förintrade. Deras integration av invandrare får ses som sämst i Sverige med stor brottslighet till följd och där blott 25% av de arbetsförda i Rosengården är satta i arbete. Den totala siffran för hela Malmö är 64% tror jag. Var femte som går ut högstadiet saknar behörighet till gymnasiet som exempel…och mycket av den grövsta brottsligheten har ökat med 70 och 80% de senaste 10 åren. Andelen socialbidragstagare är bland den högsta i Skåne om inte till och med högst av samtliga skånska städer. Ibland kan dock smarthuvudena i staden vakna till med stora projekt. Jag tänker då satsningar som bomässan och segeltävlingen som kostade mycket men gav minimalt. Och så kom ju bron och Malmö trodde de skulle bli Sveriges metropol. Så blev det ju inte… Ja ja, läget för Malmö kan ju alltid ändras… liksom politiken… Hej och hopp, hihi… Kram och ha en bra dag!
Skriven av simona den 10 jan 15:17
God lördag!
Anmäl
Hann inte hälsa Dig igår, Du har ju åstadkommit mycket i mellantid! Uppskattar mycket Dina facktaspäckade inlägg med humor! Ha en fin dag!
Skriven av viivian den 10 jan 15:36
Hej Ch
Anmäl
är inte så mycket insatt i politik men en hälsning till dig från mig
Skriven av maloo den 10 jan 15:37
Till Simona
Anmäl
Tack för din långa och initierade kommentar. Ja alltså det måste ju finnas en motor i gamla Sverige. Var gömmer den sig? För inte är det väl politikerna som är motorn?
Skriven av Ch. den 10 jan 15:37
Till Viivian
Anmäl
Ja, jag tycker du skriver med bedare intresseområden än jag – och mer. Sista tiden har jag cierat en del del. Hoppas att inte humorn gör ont. Fast jag har glömt vad det kan ha varit du menar.
Skriven av Ch. den 10 jan 15:40
Till Maloo!
Anmäl
Undrar just vad du kan vara insatt i då?
Skriven av Ch. den 10 jan 15:40
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=457496

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: