jan13-2

INDIVIDUELLT SETT

KÄRA POLITIKER!

Är det meningen att våra banker ska vara åklagare, domare och verkställande myndighet i ekonomiska frågor utan att ha vare sig lagar, förordningar eller praxis att följa?

I så fall kan jag tala om att de klarar de uppgifterna mycket dåligt. Inte förvånande kanske eftersom de själva behöver springa till farbror staten för att bli snutna och torkade där bak emellanåt.

Är det verkligen sant som det sägs att kunder med betalningsanmärkningar nu inte ska kunna få bankomatkort längre? Och inte heller ska kunna öppna personkonton. Anser du som poliker att detta är frågor som bör åvila banker som ofta leds oerfarna personer med treårig ekonomisk linje som grundutbildning.

Resultatet kommer att bli att hundratusentals självförsörjande personer inte får tillgång till bankerna, inte kan betala sina räkningar, inte ta ut sina egna pengar på bankomater. De som redan är pressade ekomiskt på grund av tillfälliga motgångar ska alltså tvingas att betala för att få ut sina pengar. Att betala de månatliga räkningarna kan komma att kosta flera hundra i månaden.

Vi har en stor grupp ungdomar med betalningsanmärkningar på ingång. Staten uppmuntrar oss att riskera vår framtid , att starta eget, men små misstag kan leda till sådana här situationer. Väldigt få hamnar där för att de är opålitliga till sin natur eller medvetna bedragare. De vanligaste orsakerna är däremot skilsmässa, arbetslöshet, sjukdom, sms-lån.

Hur lätt tror du exempelvis att det är för en företagare eller fri yrkesutövare som blir deprimerad att reda ut situationen med nuvarande system för betalningsanmärkningar och kronofogderi. Med små mariginaler kan en felaktigt åsatt parkeringsbot bli ödesdiger.

Det finns inte mindre än 487 046* personer som har någon form av betalningsanmärkning. Är det av girighet som bankerna nu vill kunna ta ut högre avgifter av en utsatt grupp? Sitter du som politiker i någon bankstyrelse eller har du på annat sätt vinning av ett sådant system? Tänk tanken att 500 000 personer betalar 200 kr i mån för sina räkningar eller uttag så handlar detta om mer än 100 miljoner. Historisk sett har individer sålt sin själ för mindre summor än så.

Vidare: Var ligger risken för en bank som upplåter konton för inkomst och betalningar och utan att ge kredit? Skulle det till och med kunna bli så att småföretagare utan förvarning får sina lån och checkkrediter ifrågasatta/uppsagda trots bra inneliggande order och efterfrågan på marknaden? Är det kanske redan så?

Om detta är sant så måste verkligen bankerna ifrågasattas för i så fall är de ju en bromskloss för svensk ekonomisk utveckling.

Visa nu att du inte bara är politiker utan också en kännande och tänkande människa. Som ni säkert förstår brådskar det i det trögrörliga byråkratiska systemet!

1. Utfärda omedelbart statliga direktiv till bankerna angående detta.

2. Reformera, modernisera och förmänskliga lika omedelbart systemet för betalningsanmärkningar.

3. Analysera, även det omedelbart, effekten av Kronofogdens verksamhet och förändra eller avskaffa denna ålderdomliga institution!

*/ Detta är alltså grovt räknat 10 procent av Sveriges aktiva befolkning. Både numerären och den procentuella andelen skriker ju ut att det måste vara något fel här! Och har så varit under decennier. Betänk också att detta är i kombination med att det är skambelagt att vara jagad av skulder. Skuldsaneringsbiten är en bit på vägen (heder åt dem som fixade detta!) men det känns lite grand som en onödig amputation när man kunde ha gett penicillin från början! Vilken politiker eller opinionsbildare ska våga ställa sig upp med ett rungande J’accuse?

Skrivet av Ch. den 13 jan 14:33 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , storebror , samhälle , byråkrati
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Så rätt!
Anmäl
Det är ju skrämmande! Har inte hunnit läsa om det, men…man finner ine ord!!!!
Skriven av viivian den 13 jan 16:49
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=458744

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: