jan22-2

INDIVIDUELLT SETT

INLEDANDE SEXPUNKTER

SEX PUNKTER I UTGÅNGSLÄGET

I morgon den 23 januari klockan 9.30 ska EU-nämnden sammanträda för ett samråd med utrikesministerN och EU-ministern inför EU-rådet för allmänna frågor och yttre förbindelser (26-27 januari). Huvudfrågan är vilka slutsatser som EU-rådet ska anta om kriget i Gaza och den israelisk-palestinska fredsprocessen.

Om nu Bildt eller Malmström skulle få dålig nattsömn, stiga upp frampå småtimmarna, slå på datorn och av en händelse få upp denna obetydliga blogg vill jag säga följande.

Hatet i Gaza omvittnas (Elizabeth Höglund) vara så stort att man inte någonsin kan hoppas på en form av naturlig försoning med Israel.

Om man ännu tror på en tvåstatslösning, vilket de flesta experter, inklusive Bildt, förespråkar, måste denna därför vara internationellt garanterad.

Detta ligger också i Israels och grannländernas intresse.

Fred kan bara garanteras genom att Gaza-området snabbt får en fungerande infrastruktur, moderna bostäder, trygghet och att det skapas arbetstillfällen inom området.

Det krävs därför ett kraftigt, omedelbart bistånd till området. Anläggningsarbeten bör ske efter den palestinska myndighetens godkännande men under internationell ledning varvid inhemsk arbetskraft bör användas i största möjliga utsträckning.

Utländska företag som på prov vill etablera sig i Gaza bör erbjudas inte bara subventioner utan också, gratis lokaler, allehanda understöd och riskbidrag under en begränsad tid av tio år.

Sedan vidtar drömmarna men det är ett annat inlägg.

Skrivet av Ch. den 22 jan 14:18 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , EU , samhälle , byråkrati
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Här har
Anmäl
Du ju intressant poäng. Man kan ju jämföra israeler och palestinier som brottsling och brottsoffer, som tvingas leva i samma litet rum. Det är inte viktigt, för vem vi delar bottslingens rollen, båda känner sig ju som offer o motparten som förövaren. Det är ju nästintill omöjlig över överskadlig tid. De viktigaste är, att nya bidrag som just nu samlas in, inte ska gå att finansiera fortsatta militariseringen. Men… Israel får ju militärstödet från USA, + 3 miljarder i året för övrigt… lite att tänka på?
Skriven av viivian den 23 jan 08:26
Mycket svårt på gränsen till ”omöjligt” men om Hamas
Anmäl
tex slutar skjuta raketer mot Israel och erkäner deras rätt at existera så öpnnas (nästan till 100%) och då får ju ganska många Palestinier jobba igen i israel (när det är fred jobbar ca 500 000 palestinier i Israel vet ej fördelningen mellan Gaza och Västbanken) ifall nu omvärlden bygger upp Gaza och inget avtal mellan Israel och Palestinierna så kan det ju vara helt ogjort efter nästa ”krig”! Israels mur samt dom olagliga bostättningarna är ju ett stort problem vet inte om det går att lösa utan ”fredsbevarande” trupper MEN från vilket land skall dom komma för att godkännas iav Israel och Palestinier?
Skriven av Fido den 23 jan 08:42
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=462463

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: