jan21-2

INDIVIDUELLT SETT

AVTAGANDE EKO FRÅN GAZA

Jaha, nu skjuter de inte längre där borta i Gaza. Media reser hem. Det hörs bara ett avtagande eko från Medelhavets östra strand. Nu lutar vi oss i Västerlandet tillbaka och väntar på att nästa intressepunkt på kartan ska dyka upp.

Samma fel görs om och om igen. Det är nu vi bör gnugga geniknölarna och försöka tänka i nya banor. Vi som skriver här på bloggexpressen är förvisso bara små löss som kryper på rullgardinsstången och som ingen hör hosta. Men kanske några av oss som är engagerade i frågan kunde bilda en slags tankesmedja varifrån det sedan kunde slå gnistor över till en eller ett par politiker som sedan i sin tur förmedlar idéerna vidare till dem som verkligen har inflytande över förhållandena där nere.

Jag tycker det är i Israels och Palestinas eget intresse att komma fram till en varaktig lösning men de klarar det självklart inte själva. Hatet är för stort och djupt rotat. Här måste till initiativ och bistånd från länder och organisationer av länder: OPEC, NATO, Ryssland m.m.

Finns det intressenter för detta i form av debattörer, politiker eller till och med politiska partier? Kunde man inte bara bolla lite med idéer och se om det kommer fram något som verkar hållbart?

Skrivet av Ch. den 21 jan 18:39 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , EU , mänskligt , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Ja, Ch,
Anmäl
mera länder borde samverka, men krigets fördömande hjälper med. Det kan aldrig vara för mycket, att fördöma ett krig. Inte att det hjälpte denna gånger..Israel slutade ju passande nog en dag före Obamas tillträde. Men det pågår krig överallt, med betydligt mera offer och långvarigare. Vi alla har mycket att göra, vara outröttliga i vår principiella motstånd för all krigsföring. Det finns andra metoder.
Skriven av viivian den 22 jan 05:07
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=462137

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: