jan20-1

INDIVIDUELLT SETT

OM DET HELIGA LANDET – IGEN

Utökning och ytterligare förklaring till mitt tidigare inlägg om Gaza-konflikten som avslutades så här:

Det räcker alltså INTE med vapenvila och tillfällig fred i denna härdsmälta av hat! Tänk ut något! Det är inte bara en grym konflikt utan också den som mest sannolikt en dag kommer att sätta världen i brand.

Ge alla palestinier rätt att emigrera till valfritt land! Gör en internationellt styrd stat av hela det ursprungliga Palestina!

Palestinierna behöver ett land med frihet från hat och våld. Därför vill jag pröva idén att ge dem (i första skedet de 1,5 miljonerna på Gazaremsan) automatisk, problemfri asyl i valfritt FN-land kombinerat med att man upprättar en ny palestinsk stat, i första hand på Västbanken, i andra hand att man förhandlar fram ett territorium, kanske någonstan i gränsområdet Jordanien, Syrien, Saudi-Arabien, Irak förslagsvis.

Detta bara för att öppna för nya linjer i diskussionen av möjliga lösningar.

Man förstå ju att palestinierna kan känna sig förolämpade av just ovanstående lösning, men jag antar att majoriteten bara vill leva bra liv med sina familjer, och det har ju inte funkat de gångna sex decennierna med grannsämjan, hatet bara växer, världskonflikten hotar, då måste man söka något helt nytt, man måste röra om i grytan.

Eller ta hela Palestina (Israel, Gaza, Västbanken) dela upp det i två lika stora delar och ge en till judarna och en till palestinierna då! Det borde man antagligen ha gjort från början. Om man överhuvudtaget skulle ha upprättat en ny stat.

Min grundidé är alltså att man tänker i helt nya banor. Mina exempel är bara just exempel på detta. Vilar inte på något ställningstagande. Inte ens på goda kunskaper om konflikten. Eller: Ge judarna ett land i Antarktis? Förbjud religioner, förbjud politiska partier i hela det gamla Palestina. Gör det obligatoriskt för en judisk familj att bo tillsammans med en palestinsk. Och vice versa. Vad fan som helst!

Jag ger mig tusan på att israeler och araber hade samsats hur bra som helst om man aldrig upprättat en ny stat. Judarna lär ha trivts bättre med araber än med européer, skrev någon. Affärer dem emellan dem kunde ha blivit ett kitt så gott som något. Men nu finns den där. Staten Israel. Det går inte att blunda.

Politik lär ju vara att upprepa sitt budskap tills man själv blir illamående. Är jag politiker nu? Undrar vilket parti jag representerar i så fall.

Skrivet av Ch. den 20 jan 11:32 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , mänskligt , samhälle , religion
Kommentarer

Inlägget har 3 kommentarer
Hmmm.
Anmäl
Man kanske kunde avväpna och ”blanda” båda länderna till ett, issolera detta från omvärlden och sedan låta livet ha sin gång. Ingen kommer in eller ut förrän invånarna hittat ett sätt att överleva tillsammans…. Fast det låter mest som en saga…
Skriven av Richard C den 20 jan 14:33
Richard C
Anmäl
Det låter som en saga men i nulaget finns det inga dåliga förslag. För vad är alternativet. Jo dessa regelbundet återkommande krig som bara föder nytt hat tiils världen en dag exploderar. Snart blir vi kanske inträngda i ett hörn på gatan och måste svara på om vi är för Israel elelr Palesinierna och svarar vi fel så dör vi.
Skriven av Ch. den 20 jan 14:38
med sunt förnuft
Anmäl
kommer man långt, och om man ser till det mest basala så är detta lösligt. Judarna pekar på sitt löfte av moses att få sitt eget land (vart finns kontraktet). Palestinierna fick vackert flytta på sej. Grundläggande är (sverige är ett typexempel på detta) om människor har mat, tak över huvudet, familj,trygghet,vatten,uppvärmning,hopp och en möjlighet att arbeta sej till en bättre situation,få kämpar dom med det istället för att bli terrorister. Människor sim har en möjlighet att skicka sina barn i skola, få sjukvåd, ha ett bra utvecklande jobb, och liknande saker som är grundläggande, så blir det en dålig gro-grund för terrorism.Terrorismerna har svårt att rekrytera när folk har det bra, men om du har blivit fråntagen allt du har av värde,hem,familj,etc så finns det ingenting som håller en kvar.Bor man dessutom i ett område där du får lämna hus och hem och bara trängs ihop i ett koncentrationsläger liknande område…där …är det lätt att rekrytera och fostra en ny generation fanatiska-desperata-terrorister…/HM
Skriven av Hasta Mañana den 21 jan 11:33
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=461532

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: