jan18-2

INDIVIDUELLT SETT

SCHACK MATT I MELLANÖSTERN

Det var nog Israel som hade tänkt längst trots allt. Man offrade mycket goodwill och 1200 döda men satte enkelt matt i och med dagens ensidigt proklamerade eldupphör. Varken motståndare eller medlare såg detta i tid.

Partiet är slut men inte matchen. Nu får vi en bräcklig fred tills barnen som för alltid traumatiserats av den senaste (tänk om man kunde säga sista!) konflikten blivit stora nog att skjuta in raketer mot södra Israel och den judiska staten åter ser sig tvungen att skydda sig genom anfall.

Det räcker alltså INTE med vapenvila och tillfällig fred i denna härdsmälta av hat! Tänk ut något! Det är inte bara en grym konflikt utan också den som mest sannolikt en dag kommer att sätta världen i brand.

Ge alla palestinier rätt att emigrera till valfritt land! Gör en internationellt styrd stat av hela det ursprungliga Palestina!

En fredligare krigsskådeplats.

Skrivet av Ch. den 18 jan 19:06 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , EU , mänskligt , ungdomar , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 6 kommentarer
Jaa, tänk om!
Anmäl
Ja, hur skall vi klara ut det. Jag vill inte ha Hamas och andra islamistiska fundamentalister i området och jag tycker Israel skall upphöra med sina bosättningar!
Skriven av Jan i Askersund den 18 jan 23:10
Det enda
Anmäl
som kan hjälpa, tror jag, i långa loppet, är att vi börjar seriöst tala om barbari med bomber och granater, om våld. Att vi fördömer det överallt, villkorslöst. Är hårdnackade med vår ståndpunkt, inga undantag. Föregår med gott exempel. Och börja tala öppet om saker, som är ”tabu” fortvarande. / Om tv-programm – tyvärr är det nästan samma s… överallt nu för tiden, Stjärnorna på slottet är intressant på grund av personligheter, folk som har verkligen kända för något och inte bara ”kändisar”./ Du har bra ordning i din krigsskådeplats…
Skriven av viivian den 18 jan 23:16
Till Jan
Anmäl
Bosättningarna på Västbanken är nog ett rejält feldrag från Israels sida, dt tror jag också. Liksom beskjutningar är det från Hamas-sympatisörernas sida. De andra arabgrannarna är ju mindre aggressiva. Ge palistinerna villkorslös asyl i resten av världens länder, assimilera dem i övriga ”arabländer eller ge dem ett nytt territorium längre bort från Israel. Det viktiga är ju att allt inte bara fortsätter till tidens ände!
Skriven av Ch. den 19 jan 11:02
Till Viivian
Anmäl
Palestinierna behöver ett land men frihet från hat och våld. Därför vill jag pröva idén att ge dem (i första skedet dem 1,5 milj på Gazaremsan) automatisk, problem fri asyl i valfritt FN-land kombinerat med att man upprättar en ny Palestinsk stat, i första hand på Västbanken i andra hand att förhandlar fram ett territorium någonstan i gränsområdet Jordanien, Syrien, Saidi-Arabien, Irak förslagsvis. Detta för att öppna för nya linjer i diskussionen av lösningar.
Skriven av Ch. den 19 jan 11:13
Tyvärr, Ch,
Anmäl
tror jag inte att ngn går på det. Oavsett att intressant förslag, jag är också inte så insatt, men om det nu var så, att palestinierna bodde där, i hela landet Israel, före judar flyttade dit igen 1947 efter FN ´s resolution och efter 2000 år… Så känner man ju sig mycket förölämpad av idén, eller…?
Skriven av viivian den 20 jan 10:11
Dilemmat: svårt men man måste försöka
Anmäl
Det kan man förstå, men jag antar att majoriteten bara vill leva bra liv med sina familjer, och det har ju inte funkat de gångna sex decennierna med grannsämjan, hatet bara växer, världskonflikten hotar, då måste man söka något helt nytt. man måste röra om i grytan. Ta hela Palestina (Israel, Gaza, Västbanken) dela upp det i två lika stora delar och ge en till judarna och en till palestinierna då! Det borde man antagligen ha gjort från början. Om man överhuvudtaget skulle ha upprättat en ny stat. Min idé är att man tänker i helt nya banor. Eller: Ge judarna ett land i Antarktis? Förbjud religioner, förbjud politiska partier. Tvinga en judisk familj att bo tillsammans med en palestinsk. Vad fan som helst!
Skriven av Ch. den 20 jan 12:00
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=460852

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: