jan24-2

INDIVIDUELLT SETT

EU-NÄMNDENS SAMMANTRÄDE

Kriget i Gaza och fredsprocessen i Mellanöstern diskuterades ingående under fredagens samråd i EU-nämnden. Carl Bildt fick, efter en redogörelse för läget, stöd av nämndens majoritet i fråga om ett utkast till de slutsatser som rådet för allmänna frågor och yttre förbindelser ska anta vid sitt möte som inleds på måndag. Under diskussionen i EU-nämnden framhölls vikten av EU:s aktiva roll i freds- och försoningsprocessen, att gränserna till Gaza öppnas och att vapensmugglingen därigenom stoppas. EU-nämnden diskuterade också behovet av en oberoende utredning om eventuella brott mot folkrätten under kriget. Oppositionspartierna s, v och mp efterlyste mer långtgående rådsuttalanden och anmälde avvikande mening i olika avseenden.

Oppositionen har antagligen velat ha fördömanden. Lyssna inte på dem Bildt! Jobba för att palestinier och israeler snarast möjligt får europeisk levnadsstandard i sället! Sanna mina ord! De är väl för fasicken ingen boskap som man kan fösa hit och dit! Se mina övriga inlägg.

Skrivet av Ch. den 24 jan 19:51 | Anmäl
Tillhör kategorierna: utrikes , mänskligt , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Hej Ch!
Anmäl
Funderade lite om ett genomgående tråd i Dina sista inlägg – ”jobba för att Israel & Palestina får europeisk levnadsstandard”… Tror, att Israel har en kanska så ”europeisk” levdadsstandard redan…En levnadsstandrard förutsätter ju också motsvarande levnadssätt…Men tror Du, att palestinierna… I europeisk levnadssätt har vi ju små familjer, staten tar hand om barn o gamla, båda föräldrarna jobbar…i arabisk tradition finns de jättefamiljer, som tar hand själva om varandra…. Men tussintals hemmavarande barn, fru och gamla, kan ju bara män jobba o försörja familjer, men vem finansierar då välfärden i europamått? Bra vill ju det ha alla människor, men vill de själv ha europeisk levnadsstandard?….
Skriven av viivian den 25 jan 02:22
Visst Viivian
Anmäl
Ja, det är frågan. Många palestinier befinner sig ju redan i Euorpa dock och det måste väl vara föra att det finns något här som inte fanns där de kom ifrån. I det här fallet ser jag höjd levnadsstandard inte bara som en humanitär åtgär som ett instrument för freden. Inte bara freden i mellanöstern utan världsfrede. Palestinire och israeler ska ha jobb, trygghet, framtidshopp, livsmedel, tillgång till moderna bekvämligheter och internationella nyhetsmedia samt bostäder. Är de förhindra de till något av dett av religiösa eller historiska skäl ska de självklart kunna välj bort det som inte passar. Det är klart att man måste ta hänsyn till deras traditioner och livsstil i övriga aspekter. T.ex. större lägenheter för kanske ett tiotal personer i större utsräckning än i andra länder.
Skriven av Ch. den 25 jan 11:27
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=463375

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: