feb8-3

INDIVIDUELLT SETT

KONSERVATIVT DRAVEL ELLER VERKLIGHET

Enligt uppgift finns det arbetsförmedlare som åker ut på skolorna och informerar om att det är en rättighet att bära piercingar, tatueringar etc. och att det följaktligen är diskrimerande att inte bli anställd med hänvisning till sådant.

Jag förstår faktiskt inte detta. Om en person bedriver affärsverksamhet är det väl upp till den personen att se till att verksamheten blir så framgångsrik som möjligt. Då blir han själv glad, hans familj blir glad och skattmasen blir glad.

Det går aldrig att detaljstyra sådana saker. Om inte arbetsgivaren, chefen får välja vem han vill ha som arbetskamrat eller anställd då blir ju nästa fråga om man ska få välja vad man ska ha för bil, vem mna ska gifta sig med etc. Eller hur?

Den som tar initiativet har ett försprång hel enkelt. Det kan vi aldrig ändra på. Vill man inte anställa en person med uppnäsa eller en som har glasögon, tuppkam eller är rödmosig i ansiktet förebär man bara ett annat skäl. Det går aldrig att ändra på.

På säkra sidan

Och piercing är något man valt fritt. Det är bara att titta sig runt och tänka efter innan man gör sådana ingrepp. Vi svenskar tror vi har en massa rättigheter som vi inte alls har. Att vi är immuna, odödliga. Att vi bara kan ropa på en ombudsman om vi riskerar att känna oss det minsta lilla kränkta.

Åk ut i världen och väx upp! Vi kan bli tagna gisslan, vi kan skjutas ihjäl för att vi är vita inkräktare och vi kan utsättas för rån och våldtäktsförsök (Blondinbella på disko i Milano) för att vi tror att vi överallt kan uppföra oss som i Sverige.

Kommer vi till andra länder är vi gäster. Punkt slut. Kan vi inte själva hitta sysselsättning är vi anställda och får rätta oss efter våra chefer. I princip alltså. Vi kan ju alltid välja att stanna hemma, ta ett sämre betalt jobb eller sluta jobba. Vi har alltid ett fritt val.

Det är bra att det finns en grundtrygghet, socialförsäkringar etc. men i princip är det dessa andra naturlagar som gäller även om de kan mjukas upp lite i kanterna – som tur är ibland. Men de upphör inte att finnas där.

Det blev ju väldigt konservativt. Hur långt ute till höger är jag nu? Och jag som själv haft en tendens att ”kacka i eget bo”!

Skrivet av Ch. den 8 feb 18:32 | Anmäl
Tillhör kategorierna: manligt och kvinnligt , mänskligt , storebror , uppfostran , ungdomar , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 3 kommentarer
Et hastigt besök här
Anmäl
Nej jag ska inte gifta mig, har förgiftat mig en gång å det räcker. Kramisar å ha en fiiin måndag Åsa
Skriven av game over…………. den 9 feb 10:54
Ciao
Anmäl
Välkomen tillbaka! Vatten är ett farligt gift/som omger hela Gotlands stift.
Skriven av Ch. den 9 feb 11:51
Jag har jobbat en hel del utomlands
Anmäl
”TA SEDEN DIT DU KOMMER” är lagen man får följa annars får man inga jobb……….Vi behöver inte åka längre än till Danmark för att arbetsklimatet skall bli tuffare……..Kram
Skriven av Sexy Bitch den 9 feb 13:03
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=469118

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: