feb5-2

INDIVIDUELLT SETT

CENTERPARTIET OM EU-VALET

Överens om kärnkraften men hur är det med EU? Är det någon skillnad? Undrar om någon av dem har kjol på sig i skymundan?

Så har centern svarat också. Tidigare har jag svar från Moderaterna och Folkpartiet (se nedan) men KD dröjer. Min ursprunliga text finns i inlägget ”DET VANKAS EU-VAL”. Allt detta hittar du under Senaste inläggen till höger på sidan.

Vad säger ni? Ska vi masa oss iväg och rösta den 7 juni? För mig väger det tungt att EU inte ska ha mer makt än vad som är absolut nödvändigt och att den självalstrande byråkratin ska bekämpas inifrån organisationen själv.

Hejsan,

Tack för ditt mejl och vidarebefodrandet av ditt blogginlägg. Du har alldeles rätt att EP-valet närmar sig och att det kan vara lägga att börja överväga vad man ska rösta på. Att man ska rösta tycker vi är en självklarhet, det är minst lika viktigt att påverka så att rätt människor jobbar med EU i rätt rikting som inom den svenska politiken.
Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet så än finns tid att överlägga med sig själv. Centerpartiets dröm är ett ”smalare men vassare EU”. Ett EU som koncentrerar sig på sina huvuduppgifter – att trygga freden, bekämpa internationell brottslighet och arbeta för en bättre miljö.

Människor, varor och pengar ska kunna röra sig fritt i Europa. När vi handlar och lär av varandra, skapas ekonomisk tillväxt, vilket ger nya jobb och större resurser till vård och skola. Den giftiga röken från skorstenarna i England tar inte vägen förbi gränskontrollen. Giftiga avfall stannar inte vid tullstationen.
Därför ska Europasamarbetet vara starkt på miljöområdet. Det är bara genom samarbete vi kan rädda miljön idag och i framtiden.

Det låter som att vi skulle kunna ha en hel del gemensamma tankar kring EU, så läs gärna vår valplattform inför EP-valet på den här länken. Och återkom gärna med fler frågor om sådana dyker upp närmare valet.

Med vänliga hälsningar
Centerpartiet

Skrivet av Ch. den 5 feb 14:37 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , EU , samhälle , byråkrati , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Detta är ju svårt(som mycket annat) fast i Sverige
Anmäl
verkar det svårare än i andra länder för här ”fattar” inte vissa politiker att vi är MED eller driver fortfarande som huvudlinje ut ur EU skall sådana väljas in i EU parlamentet? Är det verkningsfullt? Jag tycker inte det men andra kanske tycker annorlunda! Däremot skall man vara ”skeptisk” mot byråkrati mot (onödiga) bidragsystem mot ”överstatlighet”(klåfingrighet) man skall ägna sig åt några BRA frågor tex MILJÖ som onekligen berör alla hur vi skall samexistera inom EU MEN inte minst EU mot/för omvärlden hur våra beslut påverkar fattiga länder för att nämna något!
Skriven av Fido den 6 feb 08:17
Hallå!
Anmäl
Håller med i stort utom att jag tycker det är förståeligt att även skeptiker väljs in av dem som är skeptiska.
Skriven av Ch. den 6 feb 09:43
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=467871

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: