feb4-1

INDIVIDUELLT SETT

FAVORIT I REPRIS

En dröm för en lapplisa i kjol?

Representanter för ”parkeringsbranschen” skäller som ouppfostrade små mopsar bakom ett staket. Men springer så fort de inser att de bara är just det.

Deras bolag, eller de högst tvivelaktiga inkassobolag de anlitar, ska ha betalt inom åtta dagar och kommer betalningen fem minuter för sent ska de ha straffavgift. Ibland skickar de påminnelser utan att ens ha ”åsatt” någon böteslapp på ”fordonet”.

Skulle man dö bakom ratten en dag får man väl p-bot då också om man inte står på rätt ruta. I en skånsk stad har man redan vid ett tillfälle bötfällt en polisbil som tillkallats vid pågående bankrån.

Alltså man undrar ibland hur sådana personer sover om natten.

Jag orkar egentligen inte bry mig längre för jag har hittat en personlig lösning men jag blir /fortfarande/ så rosenrasande när jag tänker på hur det fungerar eller när jag ser p-vakterna stå och blixtra helt förnöjt med sina digitalkameror eller med ett leende luta sig fram och fästa en böteslapp på någon olycklig sates bil.

Visst, det är deras jobb och det är inte de personligen som har bestämt lagar och regler men detta institutionaliserade och mekaniserade översitteri strider bjärt mot mitt medfödda, nedärvda rättsmedvetande! Kan de åtminstone inse att det TAR pengar från hederliga medborgare som kanske redan har det knappt. Är det att brott att vara tankspridd, ha ont om tid eller ha diarré just när en krona behöver läggas på?

Att det överhuvudtaget har kunnat växa fram ett sådant här orimligt system visar enbart på vilka jäkla blöthjärnor som befolkar den svenska byråkratin. Det är en skamfläck på vårt ”moderna” samhällsliv och den kommer att framträda i allt klarare dager efter hand som tiden går. Sanna mina ord!

Analysera, revidera, förstatliga och förmänskliga parkeringsbötessystemet och gör det enhetligt! Man är väl inte någon rackare eller tjyv bara för att man har en bil man behöver parkera!

Man kan göra fel men strävan behöver väl inte vara att bötfälla 100 % av dem råkar ställa in parkeringsklockan fem minuter fel eller så. P-vakter ska ha främst en avskräckande verkan och finnas där det verkligen ÄR problem med parkeringen!

Läs mer här!

Ref. 1. Ref. 2. Ref. 3. Ref. 4. Ref. 5.

Skrivet av Ch. den 4 feb 11:34 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , storebror , samhälle , parkering , byråkrati
Kommentarer

Inlägget har 4 kommentarer
Parkeringsvakter
Anmäl
väcker känslor eller hur………Kram
Skriven av Sexy Bitch den 4 feb 11:59
Ciao
Anmäl
Om de är kvinnor och snygga blir man mindre arg. Fast det är sällan fallet. Fattar inte varför.
Skriven av Ch. den 4 feb 12:02
Jaha,
Anmäl
det var det han gjorde, han som stegade ut vaktbolagets bil, stirrade på p-automaten och gick sen bort till den ”felparkerade” bilen, tittade runt, tog sedan förmodligen ett kort med digitalkameran. Inga lappar, här inte. Sniket, men det är en del personer som passar för jobbet, och dom utför ju bara jobbet….jaja. Kram Gäddis som har en värmedyna numera att ta till *ler*
Skriven av Geddfish den 4 feb 16:06
Typer
Anmäl
Ja, jag använder pappas gamla värmedyna från 50-talet. Finns det att köpa på apoteket. Visst, det är den där typen som ÄLSKAR att jävlas med folk som passar som p-vakter.
Skriven av Ch. den 4 feb 16:13
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=467317

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: