feb10-3

INDIVIDUELLT SETT

TOO GOOD TO BE TRUE

Sydsvenskan har en artikel om sol- och vår. Egentligen borde det på något sätt ingå i allmänbildningen att känna till något om fenomenet. Både varningssignalerna om man är på väg att bli ett offer och hur lätt det är att själv komma in på denna föraktliga stig om har lite utseende, charm, övertalningsförmåga och/eller tur på sin sida. Man borde läsa artikeln diskutera den och berätta om den för dem som inte har lust att läsa.

I dagens värld med internet och snabba kommunikationer i alla avseenden är det ännu viktigare. I korthet kan man väl säga så här: när allting verkar bli för bra från en dag till en annan och det bara ser ut att fortsätta i all evighet, då bör den första varningsklockan ringa! Undrens tid är förbi, sund skepticism, någon att tala med och kanske en resa bort från alltihop hjälper till att få perspektiv. Lätt att säga!

När allting går för snabbt och när du märker att det finns saker som inte riktigt stämmer men som du inte vill låtsas om då klämtar den andra klockan!

När det börjar handla om att skriva under papper och låna ut pengar då är det definitivt dags att dra! Eller sparka ut gökungen! Kärlek har aldrig något med pengar att göra! Kärlek är gratis! Förekommer det små lögner förekommer det säkerligen stora också!

Enligt forskaren Markus Arvidson är bedrägeri ett komplext fenomen där gränsdragningen mellan det juridiska och själva upplevelsen är svår att dra. Sol och vår-brott polisanmäls sällan.

Psykologen Görel Kristina Näslund menar att bedragarens främsta tillgång är förmågan att snabbt kunna läsa av subtila sociala och personliga signaler och använda dem till sin fördel. Något som psykpatiskt lagda personer ofta kan.

Skrivet av Ch. den 10 feb 19:33 | Anmäl
Tillhör kategorierna: manligt och kvinnligt , mänskligt , uppfostran , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=469931

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: