mars7-1

INDIVIDUELLT SETT

FIRA PÅ ROXY IKVÄLL!

Den internationella kvinnodagen närmar sig med den stormsteg: redan imorgon den 8 mars bär det av.

I Wikipedia läser jag: Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Nog så behjärtansvärt alltså. Internationella kvinnodagen instiftades faktiskt redan 1910, inte förvånande, av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen. Men först 1977 antog FN en resolution som rekommenderar allmänt firande av en internationell kvinnodag.

I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett ”grattis på kvinnodagen” – en gest som dock många feminister reagerar mot då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället.

Beträffande dessa olika sätt att fira dagen kan man lämpigen läsa undertecknads inlägg från den 5 januari och om man har lust sedan klicka sig vidare till bloggen Kromosomförnekarnas förlovade land.

Visst är det kontrastrikt hur olika den firas. I många länder en andra mors dag eller liknande i andra en gråtfest över hur jobbig det är att vara kvinna! Har själv erfarernhet från Italien. ”Auguri” hit och ”auguri” dit till alla kvinnor när de kommer in i affärer etc och de blir bjudna på godis mm. Vet inte om det finns någon informell åldersgräns eller om det är en artighetsfråga.

Rabatterade Tiina-drinkar?

I Sverige anordnas det i kväll en personkultskväll, för er som är lagda åt det hållet, värdig en diktaturstat, på Boulevardteatern där man vakar in det nya året med en teaterföretsällning som gestaltar en av den svenska genusvetenskapens frontfigurers liv. Kan ju knappast vara särskilt intressant. Tycker jag.

Sedan vakar man in kvinnodagen på restaurang Roxy där man kan köpa en rabatterad Tiina-drink att skåla in den stora dagen med.

Ja, alla har vi vår egen tro och någonstans är det väl samma gud vi tillber som man sa till Bertrand Russel i passkontrollen när han angav sig vara agnostiker i fältet för religion.

Skrivet av Ch. den 7 mar 05:33 | Anmäl
Tillhör kategorierna: manligt och kvinnligt , mänskligt , samhälle , religion , filosofi
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Önskar,,,
Anmäl
,,, dig en trevlig lördag! Lördagskram får du. :-))
Skriven av kaisa den 7 mar 14:08
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=479202

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: