mars5-1

INDIVIDUELLT SETT

DEN SJUKA FÖRSÄKRINGSKASSAN

Hade ingen socialförsäkring, inte ens personnummer

Felet med det svenska sjukförsäkringssystemet är att det lider av elefantiasis horribilis absurdus, dvs försöker omfatta allt för mycket. Försäkringskassan är en fullständigt enorm organisation med 20 000 anställda, år 2005 plötsligen sammanslagna till en enda stor myndighet.

Den omorganisationen kunde antagligen ha skötts ca 100 x bättre och man ska veta att tjänstemännen inte har haft det lätt. Förutom att i en uppstressad situtaion ha att göra med sjuka, förtvivlade, penninglösas individer har de lidit av ett sällan skådat blankettraseri, oförstående chefer och ständigt nya bestämmelser (en per dag sägs det!) från klåfingriga politiker.

Vad vi måste förstå är att vi inte kan försäkra bort alla risker och lidanden i en individs vardag. Reducera därför FK:s uppgifter till ett minimum, t.ex. ersättning vid långvarig sjukdom, barnbidrag etc. och skit i alla mindre ersättningar till stödkäppar och fotinlägg! Kanske något överdrivet men effektivisera, förenkla och låt samma regler gälla under lång tid så att medborgare och tjänsteman vet vad de har att förvänta sig!

Jag har aldrig GILLAT Försäkringskassa men jag är övertygad om att ingen skugga bör falla på de enskilda tjänstemännen. För ett tag sedan chattade jag med FK om utbelivet barnbidrag och blev hänvisad till ett telefonnummer där jag blev mycket älskvärt bemött. De skulle kontakta mig efter två dagar, vilket visar sig ha blivit två månader fram till nu. Så jag ska ringa igen.

Men jag förstår att de går på knäna! Och inte blir det bättre av denna senaste turbulens med kritik från höger och vänster, uppifrån och nerifrån.

Kära fosterland! Du skapar så jäkla mycket skit när du tror dig vara klassens primus, världens duktigaste och snällaste och starkaste på en gång. Kom ner på jorden och erkänn att det finns gravrost och sprickor i fundametet på den svenska modellen!

Källa: SvD

Skrivet av Ch. den 5 mar 10:53 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , uppfostran , samhälle , byråkrati , maktmissbruk , sjukdomar och vård
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Det låter som
Anmäl
om, du hade inside information! Det har jag oxå! så, jag kan okeja ditt inlägg, sitter just i bilen och läser i SvD och det är så man skäms. Mvh Gäddan
Skriven av Geddfish den 5 mar 14:18
JA DENNA FÖRSÄKRINGSKASSA
Anmäl
som aldrig gör annat än omstruktureringar och nya hemsidor för att förvirra oss ännu mer………Kram Önskar dig en trevlig helg……….
Skriven av Sexy Bitch den 6 mar 10:56
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=479011

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: