feb28-1

INDIVIDUELLT SETT

McCAIN, TALIBAN OCH AL-QAIDA

Visste ni att Nato-styrkorna i Afghanistan uppgår till 68 000 man och inom kort kommer att utökas till 134 000. Något som enligt den förre amerikanske presidentkandidaten McCain är lång från tillräckligt. Det borde enligt honom vara upp emot 200 000 man plus att den civila hjälpen skulle behöva ökas väsentligt.

Jag betvivlar inet uppgifterna men en tanke kommer ju om att det är för jäkligt att dessa organisationer och länder som inte kan stå på egna ben ska kosta så mycket resurser. Västvärldens nuvarande västånd grundar sig förvisso på ett hänsynslöst utnyttjande av mindre utvecklade länder särskilt i det förgångna men också idag.

Men finns det inte andra vägar. Varför detta så ingrodda och outplånliga hat. De länder som så önskar kunde väl dra nytta av i-ländernas kunskaper. Vi är inte längre missionärer som vill göra alla folk till vår avbilder. Sen får de klara sig bästa de själva kan så länge de inte är fientliga eller plågar sina gena medborgare.

Nu är jag förstås naiv igen men det är kanske bara börja på ett resonemang, en tes som kan följas av en antites och sedan en syntes. Det var förhastat att bilda staten Israel men nu har den funnits där i 60 år så låt den vara och gör det bästa av situationen.

Saker och ting blir inte bättre av att någon annan kultur, religion eller stasbildning skulle bära sig lika illa åt som de västerländska kolonisatörerna en gång gjorde. ”Two wrongs don’t make one right” som britterna säger. Hat är ondska men alla har rätt att försvara sig.

Usama till höger från läsaren sett, eller?

Vinner vi inte kriget i Afghanistan och Pakistan så förlorar vi det, säger McCain. Det är nog riktigt. Det är ingen kopia av vietnamkriget. Här har vi förslagna, hatfyllda terrorister som i Talibans hägn i så fall i lugn och ro skulle kunna ägna sig åt att planera onda gärningar mot oskyldiga människor på andra sidan jordklotet.

Vietnamkriget ter sig för mig som fullständigt onödigt nu i efterklokhetens kranka blekhet. Denna insats är är med största sannolikhet i motsvarande grad nödvändig!

Så vitt jag förstår i alla fall.

Källa: Politiken.

Skrivet av Ch. den 28 feb 21:02 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , EU , maktmissbruk , religion
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=476606

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: