feb27-2

INDIVIDUELLT SETT

HAR VI NU INGEN FINANSKRIS PLÖTSLIGT?

Jamen, hallå! Har vi inte finanskris nu längre sedan den kungliga förlovningen eklaterats?

Allianspartierna har servilt nog redan förklarat sig beredda att ge kungen ökade anslag inför bröllopet. Detta samtidigt som banker går med tiggarpåsen, fabriker läggs ner, landsting och kommuner ställs inför stora besparingskrav och vanligt folk kämpar för sin dagliga överlevnad.

Det får vara nog med privilegier, nog med stekta sparvar som flyger in i de kungliga munnarna! Alla andra familjer med giftasvuxna döttrar får spara ihop till bröllopet, ta lån eller hålla en enklare ceremoni.

Det är ytterligt svagt och ömkligt att hovet inte har kunnat planera för detta med de tilltagna anslag de har! Den svenska bernadotterna är ingen fattig familj. Och det den äger härrör ursprungligen från skattemedel som dess fogdar drivit in från mindre bemedlade. Familjen skulle mycket väl kunna sälja mark eller något slott som bara står och kostar och finansiera praktbröllopet den vägen.

Kung Harald i Norge hade känsla nog att betala sin sons bröllop. För Norge – i tiden. Skulle jag vilja säga. Ett annat alternativ skulle ju kunna vara att äska pengar och sedan skänka dem till något vägörande ändamål i världen. Bra PR skulle det vara! Men polityren sitter tydligen bara utanpå medan hjärtat är kallt, kallt.

Visserligen är bröllopet OCKSÅ en officiell angelägenhet men samhällets insatser kommer ju att bestå i att ordna bevakning etc. Det blir tillräckligt kostsamt.

Ingen röst från min sida på ett parti som stödjer statliga anslag till denna medeltida fars i det tjugoförsta århundradet. Då tillbringar jag hellre valdagen på soffan! Det enda som glädjer mig i sammanhanget är att söta Karin Olsson på Expressen tycker som jag.

Tycker samma som jag

Skrivet av Ch. den 27 feb 15:02 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , samhälle , monarkifrågan
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Ja, hej!
Anmäl
Jag håller ju inte med dig. Jag tror säkert Viktoria drar in mer pengar till Sverige än en president skulle så i slutändan så är det inte något att reta upp sig på, tycker jag! Men du, oj vad Karin är söt. Jag skulle vilja vrida tillbaks klockan en 40 år! Ja, tiden går!
Skriven av Jan i Askersund den 27 feb 22:07
Hallå!
Anmäl
Vi håller inte med varandra men vi har lika god smak kan man säga!
Skriven av Ch. den 4 mar 21:02
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=476535

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: