feb27-1

INDIVIDUELLT SETT

SNACKA GÅR JU, VA?

SvD har letat upp en gammal intevju med en 20-årig eller så Mona Anderssson som lyckas klämma in tolv ‘va?’ på 102 sekunder.

Vill inte raljera över detta för det gör ju ungdomar ofta. De skäms över att verka för vuxna och försöker motverka detta genom att skratta och le omotoverat, svära eller använda modeord eller ständigt söka ögonkontakt med bästa kompisen.

I stället slås jag av den praktiskt taget obefintliga substansen i vad denna unga tjej, senare gift Sahlin, uttrycker i tevesnutten. Född rakt in i den socialdemokratiska nomenklaturen säger hon att det var vietnamkriget som verkligen ”väckte henne politiskt”. Det fick henna att vilja ”göra någonting”.

Själv tror jag att Mona är en medelmåtta som i egenskap av ”ung tjej” och ”pappas flicka” lyfts fram till den position hon har idag med 120 000 i månadslön. Hon gjorde ett fräscht intryck i början och man la huvduena på sned och gladde sig stolt över att ha en sådan ung tjej med i politiken.

Sen har hon blamerat sig gång på gång men man har inte velat inse att hon inte har egenskaper som motsvarar det förtroende man så gärna vill ge henne. ”Ingen annan s-ledare har vuxit upp så nära partiets elit och mitt”, skriver Christer Isaksson i sin Sahlin-biografi. Hon är, menar han, ”utvald”. På sjuttiotalet, när hela Sverige tycktes stöpt efter partiet, syntes sådant också i mediernas behandling.

Var själv med på den tiden. Det gällde främst Wallström, Lindh och Sahlin. Gubbarna ute i distrikten sa: ”De kan väl vänta lite” men man drev på hårt centralt. De två förstnämnda visade sig vara mycket dugliga, mer tur än skicklighet kanske. Men man kan inte ha tur alltid.

Det kanske inte är riktigt rättvist men på någon vänster tycker jag nog att tevesnutten belyser väl vem Mona egentligen är – åtminstone vem hon varit.

Skrivet av Ch. den 27 feb 09:05 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=476532

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: