feb26-1

INDIVIDUELLT SETT

VÅRT ABSURDA LAND OCH DESS ÖDMJUKA TJÄNARE

En kvinna i Malmö som började studera tyckte inte att hon behövde söka studielån eller -bidrag första terminen eftersom hon var osäker på om hon skulle trivas/lyckas med studierna och var van att klara sig själv ekonomiskt. Detta tar Färsäkringskassan som grund för att hon ska mista 15 000 i månaden i föräldrapenning.

Endast en nämndeman i länsrätten hade förståelse för kvinnans synpunkter när hon överklagade beslutet. Den som vill skydda sin sjukpenninggrundande inkomst MÅSTE nämligen i Sverige ta emot studiebidrag/-lån. Hade kvinnan känt till detta hade hon naturligtvis tveklöst ha sökt sådana också första terminen.

I Sverige gäller alltså inte sunt förnuft längre. man kan inte titta i plånboken och ta egna beslut utan måste i varje tveksamt läge ringa storebror och fråga: ”Får jag lova att göra så och så?” Så fort vi tjänar en tusenlapp är staten framma och säger: ”Ge mig hälften minst!” Staten vill se oss som dockr som dansar i deras trådar. Vill vi göra något eller ha ska vi inte fråga oss om vi har råd till det eller kan göra det utan var vi ska söka bidrag och om vi får lov.

Och det fattas inte lojala tjänare som gärna driver genom statens vilja. De vill ju också ha jobb och kan man kontrollera andra känner man att man har makt. De gör ju dessutom, likt soldater och p-vakter, bara sina jobb. Inte behöver de tänka efter själva eller ha något samvete. Det är ju också bekvämast så. Är man sedan extra nitisk när det gäller att läsa och tillämpa regler, lagar och paragrafer och kan påvisa detta kan man ju rent av bli befordrad till avdelningshef eller någon annan höjdarpost och kunna köpa sig lite extra statusprylar.

Det är sådana här förhållanden som får en att förakta sitt fosterland. Var finns de människor som fortfarande tänker i stället för att slå i regelböcker och slaviskt följa dem hur absurda de än är?

Se vidare Sydvenskan.

Skrivet av Ch. den 26 feb 09:04 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , storebror , samhälle , byråkrati , maktmissbruk
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Hallå där.
Anmäl
Ja vilken jäkla soppa, alla tycker som du, men ingen gör nåt, eller hur??. Jag e bara obekväm tycker soc osv, för jag ställer alltid saker på sin spets. Tog kontakt med socialstyrelsen och fick svar, blev hänvisad tilol rätt ställe. Det e inte första gången jag protesterar när jag vet att jag har rätt, därmed e jag en obekväm jäkel. Ha det gott Åsa
Skriven av game over…………. den 26 feb 10:04
Man blir upprörd
Anmäl
av sådant här…………kram
Skriven av Sexy Bitch den 26 feb 13:21
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=476175

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: