feb25-2

INDIVIDUELLT SETT

ATT VÄNDA UT OCH IN PÅ SIG

Kvinna med självinsikt. Grattis!

Stina Cederholm, vem det nu är, skriver kul om självinsikt i SvD. Hon pratar enligt egen utsago ”sju stugor full” (hoppas Akadmin antecknar) men ska ändå klassas som introvert. Alltså inåtvänd.

Hon rodnar ner till knäna när hon förstår detta. Hon fattar, liksom denne skribent för övrigt, sina beslut inom sig helt på egna grunder och slänger sedan ut en fråga SOM OM den vore helt öppen. Någon mer som känner igen sig?

Efter att ha ätit av kunskapens frukt har hon nu upphört med detta utan säger rakt ut vad det är hon vill. Visst det är ärligare och lätthanterligare men jag håller inte riktigt med om att första beteendet var fegt, åtminstone inte att det nödvändigtvis grundade sig på feghet.

Har själv kommit till insikt på senare år och, äntligen, förstått hur hopplös jag kan vara ibland, sett med andras ögon. Det som Cederholm skriver om tycker jag har lite med manligt och kvinnligt att göra också. Hallå feministerna! Jaså ni är ute och går idag. Och genusforskarna har ni med er ser jag!

”Det är många kassar i bilen” betyder ju ”Hjälp till att bära in!” etc. Det sa i alla fall den ljushårige datakillen på Hässleholms kommun.

Själv är jag ju då också introvert. Det förefaller som om det mesta i känsloväg kommer infrån mig själv. Kan det vara så? Observera att jag skrev FÖREFALLER. För det kan ju inte vara BARA så. Hur som helst så är det nog både en skyddsmekanism och ett handikapp i det sociala livet. Något medfött och inte alls en uttänkt strategi. Som också har sina fördelar. Man är självläkande på något sätt.

Skrivet av Ch. den 25 feb 11:04 | Anmäl
Tillhör kategorierna: manligt och kvinnligt , mänskligt
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=475796

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: