feb24-2

INDIVIDUELLT SETT

HOME RUN FÖR OBAMA?

Det förvånar mig att MP, V och vissa socialdemokrater ser så enögt på frågan om bojkott av Israel i sportsammanhang. Ohly jämför med Sydafrika under apartheiden men den jämförelsen håller inte alls. Sydafrika på 60-talet var en ond regim medan Israel är en demokrati av västerländsk typ som tyvärr måste agera väldigt tufft mot sina hatfyllda grannar.

Därmed inte sagt att det var rätt av Israel att ”döda” 1 500 civila i den senaste Gaza-räden. Eller var det Hamas som förmådde Israel att döda dem genom att tillåta provokationer och nogsamt odla hatet.

Jag menar bara att inte enbart Israel har skuld till dagens situation i Mellanöstern. Deras främsta skuld ligger i att de tillåtit israeliska bosättningar på ockuperat område och därmed ytterligare försvårat möjligheten att geografiskt upprätta en palestinsk stat.

Även Storbritannien och FN som en gång skapat den judiska staten har skuld. Det har också de omgivande arbaländerna som inte lyckats assimilera eller stödja palestinierna i högre grad. I stället har man under återerövringsförsök minskat palestinierna del av det gamla Palestina.

Det har världssamfundet som under 60 år inte lyckats tillföra mer lugn till denna krutdurk som kan komma att sätta världen i brand. Vill man få något så kostar det! Hamas kostar det ett erkännande av Israel, Israel kostar det att ge upp bosättningarna eller hitta en vettigare lösning, och världen kostar det diplomati, militära resurser och ekonomiska och personella bidrag.

Med en erkänd, demokratisk palestinsk stat med samma levnadsstandard som Israel skulle problemen upphöra. Sanna mina ord! Hur ska vi komma dit? Det är inte säkert att en högerregering i Israel blir ett problem i det avseendet. Den hatar visserligen också men den kanske bättre kan förstå att för att få måste man ge. Och det förstår säker Obama också!

Give it all Barack!

Skrivet av Ch. den 24 feb 11:09 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 2 kommentarer
Lunch
Anmäl
Du vet nog vad jag svarar för att komma dit! 🙂
Skriven av kaisa den 24 feb 12:27
Kaisa!
Anmäl
Njae, du håller väl med mig hoppas jag! Det borde alla förståndiga människor göra 🙂
Skriven av Ch. den 24 feb 14:53
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=474651

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: