feb23-2

INDIVIDUELLT SETT

POLISLEDNINGEN OCH VERKLIGHETEN

Helsingborgs Dagblad hade häromdagen en artikel som belyser yrkesbrottsligheten i Sverige och särskilt i Skåne. Någon maffia lär inte finnas även om det tidvis funnits personer som tagit procent på andras brottslighet. Men de kriminella, går gudskelov ännu inte in i samhällsapparaten så att de kan köpa poliser, domare etc och därmed få information som gör att de ta kontroll.

Det finns löst sammanhållna och namnlösa nätverk som kommit fram senare tid men just därför gör inte polisen stora tillslag mot dem. Men har man någon kontroll på Hell’s Angels och Bandidos kan man undra. Jag vet att man har gjort husrannsakningar hos dem. Och i min lilla stad finns det ett kriminellt gäng med namn efter sin etnicitet. Och det finns ett ett antal taniga ynglingar som utökar veckopengen men råna butiker och personer. Det lär ha förekommit att 10-åringar lämnat skolan under rast och hängt med på rånförsök.

Bara så att ni vet.

Ser också att länspolischefen låtit sig intevjuas efter att ha kommit hem från Tenerife. Hon ojar sig och tycker förstås att de rasistiska uttalandena från de enskilda poliserna är sååå hemska. Och det är de väl rent objektivt.

Men sett i sitt sammanhang faller de nästan naturligt tycker jag. Det vilar hårt psykiskt tryck över polismännen. Kanske onödigt hårt eftersom deras ledning inte klarar av att kartlägga, och analysera verkligheten på ett konstruktivt sätt. Det är dags att polisen tänker efter och tar reda på varför den finns och det möjligen kan krävas andra metoder än de som Kling och Klang använde sig av.

HD har också intervjuat två enskilda polismän som försökt berätta hur du upplever verkligheten. Toppen HD! Det är hög tid att ”polisen på gatan” tar till orda i stället för att ses som anonyma uniformer. Vi behöver dem men de är förtjänta av en uppdaterad och skicklig polisledning!

Klarar hon sitt jobb? Egentligen.

Skrivet av Ch. den 23 feb 11:04 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , mänskligt , storebror , ungdomar , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=474976

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: