feb22-3

INDIVIDUELLT SETT

BLÅÖGT OM PALESTINA

Det fortsätter att falla raketer över Israel då och då. Senast från norra grannen libanon och sannolikt avfyrad av någon mindre grupp och alltså inte av den shiamuslimska och iranfinansierade Hizbollah-rörelsen. Det ska finnas ca 5 miljoner palestinier varav många ska till sägandes fortfranade lever i flyktingläger eller liknande omständigheter. Många av dem som är vuxna idag är tredje genrationen utan eget land. Hatet mot den lilla djävulen, Israel, är förstås grundmurat. Men inte hos alla.

Kanske det med dagens ögon sett var fel eller mycket tveksamt att grunda staten Israel men nu finns den där och den har avsevärt högre levndasstsandard än gannländerna och betydligt större militär slagkraft. Därför är det angeläget att befria både israeler och palestinier från mobile-perpetuum-situation där ena parten av naturliga släl inte kan hålla inne all sin frustration och den andra ser sig tvungen att skoningslöst slå tillbaka.

Detta kan ske genom att världssamfundet (FN) garanterar freden och samtidigt med stora subventioner och garantier om skadeslöshet vid force majeure uppmuntrar till företegsamhet och etablering av utländska företag på Västbanken och i Gazareman. Samtidigt vore det inte mer än tillbörligt att erbjuda alla palestinier som vill krångelfri och omdelbar asyl i valfritt FN-land. Många av dem som bara vill leva sin liv fredligt och se sina barnbarn växa upp försvinner då.

Palestinska flyktingar från Libanon och Jordanien kan fylla på vid behov av arbetskraft, lenadsnivån kommer att höjas, Hamas kommer att bli en källarsekt och småningom gå upp i rök. Det mest kokheta hatet kommer att svalna och den nya staten Palestina kommer att styras av demokratiska partier som erkänner Israel. Bra bostäder som lämpar sig för den speciella kulturen är det första som behöver byggas och redan detta kommer att ge många jobb efersom strävan bör vara att i största möjliga mån anställa palestinier.

Blåögd eller bara blåa ögon?

Skrivet av Ch. den 22 feb 17:05 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , utrikes , mänskligt , samhälle , religion
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Absolut!
Anmäl
Du har helt rätt. Men jag är bekymrad över särskilt vänsterns negativa inställning till Israel. Typ tennisen i Malmö. Har ochså läst nånstans att Lars Ohly gärna läser en blogg skriven av en mycket mot judar o Israel minst sagt negativ person vars blogg kritiseras i bl.a. göteborgsposten!
Skriven av Jan i Askersund den 22 feb 20:26
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=474590

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: