feb22-1

INDIVIDUELLT SETT

ETT OVÄNTAT SLAGS NÖRD

Kanske han ser ut så här

Har tidigare skrivit om konstiga mixer och här kommer det ännu en. Inte förvånande skulle det vara en man till det. Så för mina få, antagligen redan olyckliga läsare, presenterar jag stolt följande.

Ett helt unikt sällskapsspel vid namn Kvinnofrågor kan nu förbeställas på företaget Athena Spel. Detta drivs av Ulrik Wemmenhed, 29 år bosatt i Umeå där han studerat sociologi och genusvetenskap. Länge engagerad kring och arbetet med jämställdhetsfrågor utnämndes han 2004 till Årets folkbildare av ABF och vann 2007 det prestigefyllda priset Nörd Royale för sitt helhjärtade engagemang i det sällskapsspel som nu ska komma ut.

Det är som sagt ett helt nytt och unikt spel kring kvinnliga förebilder inom jämställdhet, feminism och kvinnohistoria. Utgivningsdatum blir förhoppningsvis den 10:e december, och det lämpar sig därför som kommersiell julklapp!

Syftet med det är att på ett folkbildande, inspirerande och roligt sätt sprida kunskap om organisationer och individer som bidragit till jämställdhet och till kvinnors möjligheter. Det är tänkt som en lättillgänglig ”batteriladdare” för den dagliga verksamheten, och är därför perfekt att ha till hands vid fikapauser, sociala samkväm eller bara för att låta sig stimuleras när inspirationen tryter.

Bland de 100 personer och organisationer som presenteras i spelet återfinns bland annat Birgitta Ohlsson, Heidi Andersson, Claes Borgström, Berit Ås, Cleopatra, Marit Bergman, Emma Goldman, Wangari Maathai, Judith Butler, Stödstrumporna, Frida Kahlo, Lo Kauppi, och Vandana Shiva.

På upphovsmannens hemsida går det läsa mer: ”Där får ni också en förhandsvisning av spelet, och kan göra er beställning eller intresseanmälan, säger han! Tveka allstå inte att kontakta honom om det är något ni undrar över, eller bara vill ge positiv respons!

Skrivet av Ch. den 22 feb 05:03 | Anmäl
Tillhör kategorierna: inrikes , manligt och kvinnligt , mänskligt , storebror , feminism
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=473234

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: