feb14-1

INDIVIDUELLT SETT

KRISTDEMOKRATERNA SVARAR OM EU-VALET

Hej!

Tack för ditt mejl! Här kommer svar på dina frågor ifrån mig som kandidat och Kristdemokraterna! Valet till Europaparlamentet hålls den 7 juni. Vad som borde vara avgörande är dels att ta vara på sin demokratiska rättighet och gå och rösta. Miljoner människor världen över lever under förtryck och diktatoriskt ledarskap, många skulle göra nästan vad som helst för att få rösta i ett fritt och demokratiskt val! Men det är såklart jätteviktigt vilket parti man lägger sin röst på. Det är helt avgörande för hur man vill att EU ska se ut i framtiden. Jag hoppas såklart att du lägger din röst på Kristdemokraterna!

Det här vill vi:
– Fredstanken som EU grundades på ska vara en ledstjärna för EU:s arbete idag och i framtiden.
– När det kommer till maktfördelning och vad EU ska syssla med och inte så vill Kristdemokraterna att makten och ansvaret fördelas mellan olika nivåer – överstatligt, nationellt, regionalt, lokalt eller enskilda familjer och personer och avgörs av var det är mest ändamålsenligt att beslutet fattas.
– Beslut på EU-nivå ska bara ske inom områden där medlemsländerna valt att överlämna en del av sina befogenheter. Tex klimat, gränsöverskridande brottslighet och vissa säkerhetsfrågor.
– Kristdemokraterna vill att EU fortsätter som ett mellanstatligt samarbete och inte utvecklas i riktning mot en mer statsliknande form, med egen beskattningsrätt och regering.

Vi ser EU som en värdegemenskap, dvs grundat på vissa värden. Det handlar om mänsklig värdighet, mänskliga rättigheter, jämställdhet, frihet och tolerans hör till den Europeiska gemenskapens avgörande kännetecken. Andra värden är tex att ta avstånd från dödsstraff och tortyr. Det är faktiskt inte många andra ”maktfaktorer” i världen som ställer upp på det!

Mina tre valfrågor är ett bättre klimat, att stoppa människohandel och att EU står upp för en ansvarsfull alkoholpolitik. Om jag skulle få förtroendet att representera Kd i parlamentet skulle jag önska att EU tar sig an de globala frågorna på ett tydligare sätt. EU skulle kunna agera medlare och fredsbevarare i långt fler oroshärdar i världen än vad som sker idag. Vi kan inte hoppas på Kina eller Ryssland när det kommer till att försvara och upprätthålla mänskliga rättigheter. Även om USA har musklerna så är man alltför ofta uppbunden av inrikespolitiska uppgifter. Det går inte heller att sätta allt hopp till FN. Till exempel har det nya rådet för mänskliga rättigheter som bildades 2006 aldrig någonsin fördömt de allvarliga brott mot mänskliga rättigheter som förekommer i länder som Sudan, Vitryssland, Iran, Saudiarabien, Kina och på annat håll. Det enda land man fördömt är Israel, mellanösterns enda demokrati. Här behövs banbrytande insatser och EU kan vara den föregångaren.

Till sist – EU har ett polisiärt samarbete. Det är en av unionens tre pelare. Den omfattar tre EU-organ: på det rättsliga området (Eurojust), Europeiska polisbyrån (Europol) och Europeiska polisakademin (CEPOL). Kristdemokraterna menar att samarbetet kan förstärkas och bli mer effektivt, det är nödvändigt om vi ska stoppa människohandel, narkotikasmuggling och planering av terrorbrott. Här krävs ett helhetsgrepp som innefattar polissamarbete, gränskontroll och åklagarverksamhet.

Ha det fint.

——————————————————————————-
Med vänliga hälsningar
Ella Bohlin (kd)
Ledamot partistyrelsen
Toppkandidat på Kristdemokraternas valsedel till Europaparlamentet
http://www.ellabohlin.eu
http://www.BryssElla.eu

Skrivet av Ch. den 14 feb 10:02 | Anmäl
Tillhör kategorierna: politik , inrikes , utrikes , EU , storebror , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 4 kommentarer
Hej Ch!
Anmäl
Det är min farbror Lizz som ritat gubarna. Min pappa var också tecknare och ritade karikatyrer på politiker, Sträng m.m.. De är nu borta! Tack för dina rader o ha en trevlig helg!
Skriven av Lotten den 14 feb 11:41
Ha
Anmäl
det gott
Skriven av maloo den 14 feb 11:52
Tittar in i
Anmäl
ditt blogghem lite hastigt och lustigt och önskar dig en Glad Alla hjärtans dag!!! Kram!
Skriven av simona den 14 feb 13:47
Jag önskar
Anmäl
dig en fin Alla Hjärtans dag! Gäddan
Skriven av Geddfish den 14 feb 16:02
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=471439

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: