mars13-1

INDIVIDUELLT SETT

HERR ALZHEIMER KNACKAR PÅ DÖRREN

I London har forskare vid flera tillfällen kunna avläsa bilder inuti hjärnorna på fyra försökspersoner. Det gcik till så att dessa tränades att känna igen en rad virtuella landskap samtidigt som forskarna med en hjärnskanner avläste vilken bild de tänkte på. Det var närmare bestämt neuroner i en del av hjärnan som kallas hippocampus som forskarna kunde avläsa.

Att kunna läsa alla tankar en person har eller därigenom kunna avgöra om någon ljuger ligger dock fortfrande långt borta. Tack och lov säger vi väl som fruktar storebror mer än tandläkaren? Däremot hoppas forskarna att det här resultatet ska kunna bidra till att lösa den gåta som sjukdomen Alzheimer är.

”Att förstå hur vi lär oss saker och ting, hur vi sparar minnen, kan bidra till förståelsen av de skador minnet kan utsättas för och därmed hjälpa patienter som befinner sig under rehabilitering,” säger en av forskarna till BBC.

Från Sverige får jag då hälsa att dessa forskare är välkomna att forska i min hjärna, som är specialist på att spara en väldig massa konstiga minnen som de festa andra glömmer samtidigt som den inte kommer ihåg vad magen fått till middag för en timme sedan. Överhuvudtaget ett mycket speciellt och förunderligt instrument som för det mesta tänker varken i ord eller bilder utan genomkorsas av enormt snabba medvetandeströmmar. Det skulle vara en välgärning om man ville studera detta och i möjligaste mån samtidigt förebygga min begynnande, genetiskt betingade, Alzheimer mot kostnadsfritt uppehälle och ständig tillgång till internet för mig och min familj (3 personer).

Skrivet av Ch. den 13 mar 10:45 | Anmäl
Tillhör kategorierna: sjukdomar och vård , psykologi
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Här i Gästrikland har vi snö…
Anmäl
Vi har haft vitt flera månader, är rätt trött på det nu faktiskt… Jag har flera väninnor med bredbandstelefoni som har haft stora problem.. En fick t.o.m. Telia att koplla om telefonen till hennes obil… gratis, för hon kunde inte använda sin telefon på flera månader.. Men jag hoppas det ska funka här.. Börjar inte fungera förrän tidigast 14 april… Fattar inte vad det är för skillnad?! Men det visar väl sig.. Ha en trevlig dag!
Skriven av Alabaster den 13 mar 15:49
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=482074

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: