mars12-2

INDIVIDUELLT SETT

UNIONEN OCH SVARTA BERGET

Så ska den svenska EU-nämnden sammanträda igen. Alltså den nämnd som våra minstrar måste samråda med för att veta vad de får säga i EU, kan man säga. Det är antagligen en mycket formell tillställning där man fastställer vad alla redan vet men det skulle faktiskt vara kul att få vara med en gång. För er som bor i närheten börjar det alltså 09.30 på fredag i Skandiasalen. Ackrediterade journaister kan ställa frågor.

Den här gången tar man bl.a. upp frågor om yttre förbindelser inför ministerrådsmötet i EU den 16 och 17 mars. Närmare bestämt gäller det unionens reseförbud för viryska företrädare, närvaron i Bosnien, Montenegros medlemssanskökan, situationen i Sudan och ett kommande informellt möte med president Obama.

En EU-flagga snart?

Mest intresserar jag mig landet på Balkan med knappt 700 000 invånare och nymornad reell (?) demokrati där redan används euro som valuta. Landet är ett av de minst industrisliserade i Europa men kan det bara bevisas att det respekterar mänskliga rättigheter och tillämpar ett verkligt demokratiskt styrelsesätt kan jag inte se något hinder mot att säkra det till Västeuropa, något säkert skulle vara en lättnad för befolkningen.

Landet har ju mycket att hoppas på genom turismen och därigenom kommer det ju också att erbjudas mängder av internationella influenser och möjligheter. Så om Bulgarien och Rumänien funnit nåd, och om man tänkt tanken Turkiet, ska det väl knappast resas några problem med Montenegro. Om det finns några lik i källaren förstås.

När det gäller diskussionerna mellan EU och USA är naturligtvis viktiga med hänsyn till samsynen på världens oroshärdar bland annat Mellanösterns uppbyggnad och alldeles särskilt hur en varaktig fred ska kunna uppnås där.

Skrivet av Ch. den 12 mar 09:06 | Anmäl
Tillhör kategorierna: utrikes , EU
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=481580

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: