mars11-3

INDIVIDUELLT SETT

GODDAG YXSKAFT!

På min fråga till Skolverket om vad exakt pengarna ska användas till som de delar ut till skolorna för jämställdhetsprojekt får jag nedanstående svar. Se också mitt inlägg nedan: PENGAR ATT FÅ I MASSOR. De hade nog inte tänkt på det eller så vågar de inte fråga sina chefer vad de ska svara. Eller så var min fråga väldigt otydlig. Det kan väl inte vara sommarvikarier redan? Men det verkar vara framåt tjejer för de har redan lärt sig kopiera och klistra in text i e-mail.

Hej!
Ett kort svar på din fråga är att pengarna ska gå till utvecklingsprojekt som ska handla om jämställdhet i skolan. Ett längre svar får du nedan.
Enligt läroplanerna ska skolan ska aktivt och medvetet främja pojkar och flickors rätt och möjligheter och enligt Skollagen (1985:1100) ska personer som verkar inom skolan ”främja jämställdhet mellan könen”.
Under sommaren 2008 fick Myndigheten för Skolutveckling (som nu ligger på Skolverket) ett uppdrag av regeringen: Uppdrag till Myndigheten för skolutveckling att genomföra jämställdhetsinsatser i skolan U2006/9049/S. På sid. 1 i går att läsa:
”Regeringen uppdrar åt Myndigheten för skolutveckling att planera och genomföra insatser i syfte att främja jämställdhet i grundskolan och motsvarande skolformer, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Uppdraget omfattar såväl det offentliga skolväsendet som motsvarande fristående utbildningsverksamheter.”
Du får gärna läsa mer om regeringsuppdraget som jag bifogar i detta e-postmeddelande och läsa på vår hemsida http://www.skolverket.se/jamstalldhet.

Med vänliga hälsningar
Katarina Linnarsson

Skrivet av Ch. den 11 mar 16:28 | Anmäl
Tillhör kategorierna: jämlikhet , manligt och kvinnligt , uppfostran , skolan , ungdomar , feminism
Kommentarer

Inlägget har 1 kommentar
Så jäkla typiskt
Anmäl
Det där förklarar ju presis vart vartenda öre går?? Obama skäller just nu för fullt på slöseri till som inte finns nån teckning för, och han säger att det ska bli slut på det………………..framtiden får visa om han klarar det.
Skriven av floridatjej den 12 mar 00:08
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=481387

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: