mars28-2

INDIVIDUELLT SETT

MADONNA ADPOTERAR AFRIKANSK FLICKA

Adoptivföräldern i 20-årsåldern

Uppmanas att tänka över adoption.

Popstjärnan Madonna är det frågan om. Hon lander i helgen i mörkaste Afrika där hon har för avsikt att adoptera en fyraårig, förälralös flicka. Det är den brittiska välgörenhetsorganisationen Save the Children som uppmanar henna att tänke fter en gång till. Man argumenterar att det är bättre att släktingra tar hand om barnet än det förs utomlands.

”I de flesta fall har barn i fattiga länder mer avlägsna släktingar även om deras far elelr mor inte lever” säger organisatinens talesman Dominic Nutt. ”Man kan inte ta alla, fattiga, förälralösa barn och tranportera dem tvärs över världen till Kensington i London” fortsätter han.

Madonna själv lär ha sagt att den pojke från Malawi som hon redan har adopterat behöver ett malawiskt syskon. Steten Malawi har kritiserats för att åsidosätt adoptionslagar när det gäller stjärnan men försvarar sig med att ”varje adoption behandlas som ett enskilt fall.

Både fel och rätt eller hur? Egoistiska själ, pengar som talar. Om ingen rimligt nära släkting efterfrågar flickan, om Madonna sätter av några miljoner dollar till ett barnhem i Malawi, bildar ett bolag och administrerar det hela undr malawisk lag… why not? Kanske ett barnhem som hjälper uppgivet föräldralösa att hitta sina släktingar.

Då kan det väl vara moraliskt försvarbart att adoptera till denna ”ensamstående” kvinna och rucka på de iofs riktiga principerna om att barnen helst ska tas om han i sitt hemlan och av sina släktingar. Så stelbent ska man väl inte vara. Flickan kommer ju inte att fara illa och kanske vi får en ny stjärna inom något område.

Källa: BBC

Skrivet av Ch. den 28 mar 16:15 | Anmäl
Tillhör kategorierna: mänskligt , samhälle
Kommentarer

Inlägget har 0 kommentarer
Skriv kommentar

Du måste vara inloggad för att få kommentera. För att logga in, klicka här.
Trackbacks

Trackback-url för det här inlägget är:

http://blogg.expressen.se/TrackBack?b=individ&e=487823

Inlägget har 0 trackbacks
Tipsa

Vill du tipsa en vän om detta blogginlägg? Klicka här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: